Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟ βρετανικός OTA κρουαζιέρας cruise.co.uk αλλάζει ιδιοκτησία
OTAs

Ο βρετανικός OTA κρουαζιέρας cruise.co.uk αλλάζει ιδιοκτησία

Με τίμημα 52 εκατ. λίρες στερλίνες, ο βρετανικός ΟΤΑ, εξειδικευμένος στην κρουαζιέρα, cruise.co.uk, πέρασε στα χέρια της Bridgepoint Development Capital.

Το εξειδικευμένο στην κρουαζιέρα online τουριστικό γραφείο cruise.co.uk αλλάζει χέρια με μια συμφωνία 52 εκατ. αγγλικών λιρών. Ο ΟΤΑ που εξυπηρετεί την αγορά κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να περάσει στα χέρια της Bridgepoint Development Capital, από την εταιρεία Risk Capital Partners. Αποτελούσε αρχικά μέρος της Carnival Corporation, από την οποία όμως διαχωρίστηκε το 2007.

Εικασίες για την πώληση της εταιρείας υπήρχαν εδώ και μερικές εβδομάδες. Πιστεύεται ότι η TripAdvisor και η Inflexion Private Equity ενδιαφέρονταν επίσης για την αγορά της εταιρείας, η οποία απασχολεί 170 εργαζομένους. Το 2015 ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 15%, φτάνοντας τις 104.500.000 στερλίνες.

Ο Adrian Willetts, εταίρος της Bridgepoint Development Capital, ανέφερε: “Η cruise.co.uk είναι μια ευκαιρία για να επενδύσουμε σε μια ηγετική καταναλωτική αγορά, που έχει δείξει ισχυρά αμυντικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα απέναντι  στις διάφορες τάσεις των μεγάλων αγορών, χαρακτηριστικά που θα στηρίξουν τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής της”.

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη και θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την αξιόπιστη φήμη της, καθώς συεργαζόμαστε με τη διοίκηση για να επιταχύνουμε την επιχειρηματική της ανάπτυξη μέσω εξαγορών και για να ενισχύσουμε την αξία της μέσω τεχνογνωσίας στο μάρκετινγκ και την ψηφιακή τεχνολογία”.

Ο Seamus Conlon, διευθύνων σύμβουλος της cruise.co.uk, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι να υποδεχόμαστε την Bridgepoint ως νέο συνέταιρο και συμμέτοχο, που θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε την επιχείρησή μας στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής της. Η γνώση τους σε οικονομικά και επιχειρησιακά ζητήματα θα ενισχύσουν τις προσδοκίες μας, ιδίως επειδή σκοπεύουμε να επεκταθούμε παγκοσμίως”.

Η cruise.co.uk διαθέτει ισχυρή παρουσία στα Socia Media και ένα online φόρουμ για κρουαζίερα, με πάνω από 110.000 μέλη και 17 εκατ. επισκέψεις ετησίως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024