Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 5% στον εξερχόμενο τουρισμό της Κύπρου
Κύπρος

Αύξηση 5% στον εξερχόμενο τουρισμό της Κύπρου

Αύξηση 5% σημειώνει ο εξερχόμενος τουρισμός από την Κύπρο προς τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Κυπρίων. Ο κυριότερος φυσικά προορισμός τους είναι η Ελλάδα με ναυλωμένες πτήσεις κατευθείαν προς τα δημοφιλή νησιά μας.

Αύξηση 5% σημειώνεται φέτος στον εξερχόμενο τουρισμό, με τους Κύπριους να φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές προς το εξωτερικό με κύριο προορισμό την Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, οι Κύπριοι τον Αύγουστο κατά μεγάλη πλειοψηφία ταξιδεύουν προς διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Αγγλία, την Ιταλία και την Αυστρία.
 
Υπάρχουν πάρα πολλές ναυλωμένες πτήσεις προς περιοχές όπως είναι η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Επίσης, αρκετές ναυλωμένες ή καινούργιες δρομολογημένες πτήσεις προς άλλα μέρη της Ελλάδας και νησιά όπως είναι η Ρόδος, Σκιάθος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πρέβεζα, η Καβάλα, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος κ.ά.”, σημείωσε.
 
Η τάση που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, είπε, είναι να υπάρχει μια αύξηση γενικά στον εξερχόμενο τουρισμό, που καταγράφεται γύρω στο 5%.
 
Σε σχέση με τον εισερχόμενο τουρισμό, ο κ. Κάκκουρας ανέφερε ότι η ροή που βλέπουμε είναι αρκετά σημαντική με τα ξενοδοχεία να είναι όλα πλήρη.
 
Αυτό, σημείωσε, αναμένεται να συνεχιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζει ότι και οι υπόλοιποι χειμερινοί μήνες θα κινηθούν εξίσου καλά με σημαντική αύξηση στον τουρισμό της Κύπρου.
 
Πρώτη αγορά καταγράφεται φέτος η Βρετανία, ακολουθεί δεύτερη η Ρωσία και μετά το Ισραήλ, η Γερμανία, σκανδιναβικές χώρες κ.ά.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024