Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΚύπρος: Οι παραλίες αποτελούν εθνικό πλούτο και είναι δημόσιας χρήσης
Κύπρος

Κύπρος: Οι παραλίες αποτελούν εθνικό πλούτο και είναι δημόσιας χρήσης

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Κύπρο λόγω της επιθυμίας των δημάρχων του Παραλιμνίου και της Αγίας Νάπας να μετατραπούν οι δημόσιες παραλίες σε ιδιωτικές και να προσφέρουν υπηρεσίες πολυτελείας στους λουόμενους. Σε περίπτωση που χρειαστεί να τροποποιηθεί η ιδιοκτησία μιας παραλίας, για την οποία αρμόδια είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιθυμία των δημάρχων του Παραλιμνίου και της Αγίας Νάπας, Θεόδωρου Πυρίλλη και Γιάννη Καρούσου αντίστοιχα, να μετατραπούν οι δημόσιες παραλίες σε ιδιωτικές και να προσφέρουν υπηρεσίες πολυτελείας στους λουόμενους, σύμφωνα με τα πρότυπα των πιο ακριβών νησιών της Ελλάδας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου.
 
Μετά την έντονη δημοσιοποίηση του θέματος, η Ένωση Δήμων ανακοίνωσε ότι αρμόδια αρχή επί του θέματος είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι παραλίες της Κύπρου αποτελούν τον εθνικό πλούτο του νησιού και είναι για δημόσια χρήση απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, τόσο πολίτες της Κύπρου, όσο και τουρίστες. 
 
Σε περίπτωση που χρειαστεί τυχόν να τροποποιηθεί η ιδιοκτησία μιας παραλίας, για την οποία αρμόδια είναι η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, και συνάμα και ο τιμοκατάλογος της, θα πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η νομοθεσία της χώρας. Σε όλες τις υπάρχουσες παραλίες, η τιμολόγηση των κρεβατιών και των ομπρελών για τους επισκέπτες είναι στα 2,5 ευρώ ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας. Για να αλλάξει μια παραλία και να μετατραπεί σε πολυτελείας πρέπει να γίνει τροποποίηση της νομοθεσίας και εμπίπτει στις αρμοδιότητες διαφόρων αρχών, όπως είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή.
 
Τα τοπικά δημοσιεύματα επίσης τονίζουν ότι έχουν σημειωθεί επίσης κρούσματα παραπλάνησης των λουόμενων από ιδιώτες που χρεώνουν περισσότερα χρήματα, παρά την νομοθεσία, για ξύλινα κρεβατάκια και ομπρέλες καλύτερης ποιότητας από τα πλαστικά που έχουν οι περισσότερες παραλίες.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024