Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολλαπλές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη με θύματα τουρίστες
Προορισμοί

Πολλαπλές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη με θύματα τουρίστες

Κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της Ταϊλάνδης σημειώθηκαν 11 βομβιστικές επιθέσεις σκοτώνοντας 4 άτομα και τραυματίζοντας 35 ανάμεσα στους οποίους και τουρίστες. Οι επιθέσεις έγιναν σε διαφορετικά σημεία, κυρίως τουριστικά, σε όλη τη χώρα.

Σήμερα ανήμερα του εορτασμού των γενεθλίων της Βασίλισσας Sirikit που αποτελεί και μεγάλη εθνική εορτή στην Ταϊλάνδη, σημειώθηκαν τουλάχιστον 11 βομβιστικές επιθέσεις σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 35, μεταξύ των οποίων και 10 τουρίστες. Μεταξύ των τραυματισμένων τουριστών είναι Βρετανοί και Δανοί τουρίστες, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα.
 
Πολλές από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σε νότιες περιοχές της χώρας όπως η Surat Thani, η Patong (όπου βρίσκεται και το γνωστό θέρετρο Πουκέτ), η Trang, η Phang Nga, και το Hua Hin το νέο δημοφιλές θέρετρο κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου εκτός από τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές του τριημέρου και πολλοί Ταϊλανδοί.
 
Το Foreign and Commonwealth Office (FCO) της Μεγ. Βρετανίας ενημέρωσε την ταξιδιωτική οδηγία του για την Ταϊλάνδη αναφέροντας ότι τα ταξίδια προς της επαρχίες Pattani, Yala, Narathiwat και Songkhla που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Μαλαισία καλό θα ήταν να αποφεύγονται λόγω φόβου τρομοκρατικών ενεργειών. 
 
Η μία βόμβα, από τις τέσσερις συνολικά που έσκασαν στο Hua Hin, σκότωσε μια Ταϊλανδή γυναίκα και τραυμάτισε 23 άτομα μεταξύ των οποίων και δυο Βρετανίδες. Οι βόμβες που οι περισσότερες ήταν τοποθετημένες μέσα σε γλάστρες και ενεργοποιήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν μέχρι στιγμής σκοτώσει 4 άτομα και τραυματίσει 35 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ξένους τουρίστες. Οι τοπικές αρχές ενημερώνουν τους κατοίκους να περιορισθούν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής.
 
Πέρσι περίπου στην ίδια χρονική περίοδο έσκασε μεγάλη βόμβα στην καρδιά της Μπανγκόκ στον Ιερό Ναό Erawan σκοτώνοντας 20 άτομα.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024