Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧάος στο αεροδρόμιο JFK ύστερα από λάθος συναγερμό για πυροβολισμους στο Terminal 8
Αεροδρόμια

Χάος στο αεροδρόμιο JFK ύστερα από λάθος συναγερμό για πυροβολισμους στο Terminal 8

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες και καθυστερήσεις στις πτήσεις χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς στο Terminal 8 – που τελικά αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Χιλιάδες ταξιδιώτες εκκένωσαν χθες το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μετά από λανθασμένο συναγερμό ασφαλείας. Η αστυνομία του αεροδρομίου έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς στο Terminal 8, κοντά στην περιοχή των Αναχωρήσεων το πρωί της Κυριακής.

Κατόπιν, λόγω και άλλων αναφορών που έφτασαν για πυροβολισμούς, έκλεισε και το Terminal 1. Αλλά η τελευταία δήλωση από τις Αρχές του αεροδρομίου αναφέρει ότι οι αναφορές για πυροβολισμούς ήταν αβάσιμες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στο twitter ότι όλοι οι επιβατικοί σταθμοί ελέγχθηκαν αλλά δε βρέθηκε κάτι ύποπτο.

“Η προκαταρκτική έρευνα δεν υποδεικνύει πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο JFK. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί”, ανέφερε. “Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουν βρεθεί κάλυκες όπλου ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία από βολές. Ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε λόγω αυξημένης προσοχής”. Οι αρχές του JFK συμβούλευσαν τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες, καθώς υπήρξε αναστάτωση και στις πτήσεις.

Η Federal Aviation Administration ανέφερε γενική καθήλωση επί του εδάφους για όλα τα αεροπλάνα που έφθαναν στο αεροδρόμιο έως τις 11.30 (τοπική ώρα) χθες, ενώ το Flightradar24.com δήλωσε ότι αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις πτήσεων στην περιοχή.

Το JFK διαθέτει έξι επιβατικούς σταθμούς και είναι ο μεγαλύτερος σε επιβατικό όγκο διεθνής κόμβος των ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024