Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιδράσεις στην Κρήτη για τη μεταφορά 2.000 μεταναστών στο νησί
Περιφέρεια

Αντιδράσεις στην Κρήτη για τη μεταφορά 2.000 μεταναστών στο νησί

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης δήλωσε ότι ειδικά ο δήμος Χερσονήσου είναι ο πλέον τουριστικός στην Ελλάδα με 70.000 κλίνες, 1 εκατ. αφίξεις και 7 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Αντίθετος στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από άλλες περιοχές της χώρας στην Κρήτη εξέφρασε την περασμένη Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης. “Ετοιμότητα πρέπει να υπάρχει μόνο από το νότο, από τις ροές μεταναστών από τη Λιβύη. Να μείνει εκτός σχεδιασμού η Κρήτη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου.

“Σε καμία περίπτωση το νησί δε θα πρέπει να υποδεχθεί μετανάστες από άλλα σημεία της χώρας… Είναι δυναμικός τουριστικός προορισμός είχε την τύχη να μείνει έξω από τις προσφυγικές ροές” τόνισε, προσθέτοντας ότι τυχόν μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη δεν θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της υπόλοιπης χώρας. “Δε λύνεται το πρόβλημα με μεταφορά 2.000 μεταναστών” σημείωσε ο κ. Μαστοράκης.

Για τη συνάντηση του κ. Γιάννη Μουζάλα με τους τέσσερις δημάρχους των πρωτευουσών της Κρήτης, ο δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε ότι έγινε χωρίς την παρουσία των υπόλοιπων είκοσι δημάρχων του νησιού. “Δεν είχαμε προσκληθεί… Δε δέχθηκε τη γνώμη όλων, δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα, καθώς δεν έχει συζητηθεί το θέμα” διευκρίνισε ο δήμαρχος.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαστοράκης, στο νησί ήδη υπάρχει αναστάτωση, ενώ ειδικά ο Δήμος Χερσονήσου είναι ο πλέον τουριστικός στην Ελλάδα με 70.000 κλίνες, 1 εκατ. αφίξεις και 7 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Διευκρινίσεις για τη συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον κ. Μουζάλα που πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου έδωσε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης. “Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον αναπλ. υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας διευκρινίζει, ότι η συνάντηση ζητήθηκε και έγινε στην Περιφέρεια από τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Λαμπρινό, μετά από πρόταση του κ. Μουζάλα, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης”.

Το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σημειώνει ακόμη: “Ουδεμία πρόσκληση δεν έγινε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης σε βουλευτές ή άλλους θεσμικούς εκπροσώπους” -και προσθέτει: “Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα διευρυμένη συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Κρήτης για την επιλογή των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων”. Τέλος, τονίζεται ότι “όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης στη δήλωσή του στα ΜΜΕ, η Κρήτη επωμίζεται το μερίδιο που της αναλογεί και ότι μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση με όλους τους δημάρχους της Κρήτης για την καλύτερη διαχείριση των ανθρώπων που θα έρθουν στο νησί μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024