Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Συστάσεις για υπεύθυνη συμπεριφορά στις παραλίες από τη Λιμενική Αστυνομία Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Αύγουστος 2016, 09:25

Αν και φέτος δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά θαλάσσιων ατυχημάτων και ο αριθμός καταγγελιών είναι μονοψήφιος, η Λιμενική Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.


Να συμπεριφέρονται υπεύθυνα καλεί τους λουόμενους, αλλά και τους χειριστές σκαφών και άλλων θαλάσσιων μέσων, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Κυριάκος Μαυρής ανέφερε: “Βρισκόμαστε στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου και υπάρχει αρκετός κόσμος στις παραλίες και στη θάλασσα. Αν και φέτος δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά θαλάσσιων ατυχημάτων και ο αριθμός καταγγελιών είναι μονοψήφιος, η Λιμενική Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται”.

Σημείωσε δε ότι όσοι κατέχουν σκάφη θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ώστε να αποφύγονται τραγικές συνέπειες που υπήρξαν στο παρελθόν.

Όσοι χρησιμοποιούν τζετ σκι πρέπει να έχουν άδεια οδηγού και να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα οδήγησης για το πώς πρέπει να χειρίζονται το σκάφος.

“Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν παρανομίες στη θάλασσα και θέλουμε να προλάβουμε οποιοδήποτε κακό”, σημείωσε ο κ. Μαυρής, λέγοντας πως εντοπίστηκαν ψαράδες να ψαρεύουν σε περιοχές όπου κολυμπούν λουόμενοι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και με ψαροντούφεκκα.

Όπως ανέφερε, “οι λουόμενοι δεν επιτρέπεται να κολυμπούν έξω από τις σημαδούρες και θα πρέπει να προτιμούν παραλίες όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν επιτρέπεται να κολυμπούν με άδειο στομάχι ή ακόμη και νηστικοί, ενώ θα πρέπει οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους”.

Ο κ. Μαυρής σημείωσε ότι η Λιμενική Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πίσω από τον κάθε λουόμενο ενώ ανέφερε πως υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες και πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται. Τέλος, ο dιοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας ανέφερε ότι “θα πρέπει να διατηρούμε τις παραλίες καθαρές και οι ιδιοκτήτες σκαφών να μη μολύνουν τη θάλασσα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top