Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣυστάσεις για υπεύθυνη συμπεριφορά στις παραλίες από τη Λιμενική Αστυνομία Κύπρου
Κύπρος

Συστάσεις για υπεύθυνη συμπεριφορά στις παραλίες από τη Λιμενική Αστυνομία Κύπρου

Αν και φέτος δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά θαλάσσιων ατυχημάτων και ο αριθμός καταγγελιών είναι μονοψήφιος, η Λιμενική Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Να συμπεριφέρονται υπεύθυνα καλεί τους λουόμενους, αλλά και τους χειριστές σκαφών και άλλων θαλάσσιων μέσων, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Κυριάκος Μαυρής ανέφερε: “Βρισκόμαστε στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου και υπάρχει αρκετός κόσμος στις παραλίες και στη θάλασσα. Αν και φέτος δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά θαλάσσιων ατυχημάτων και ο αριθμός καταγγελιών είναι μονοψήφιος, η Λιμενική Αστυνομία καλεί το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται”.

Σημείωσε δε ότι όσοι κατέχουν σκάφη θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ώστε να αποφύγονται τραγικές συνέπειες που υπήρξαν στο παρελθόν.

Όσοι χρησιμοποιούν τζετ σκι πρέπει να έχουν άδεια οδηγού και να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα οδήγησης για το πώς πρέπει να χειρίζονται το σκάφος.

“Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν παρανομίες στη θάλασσα και θέλουμε να προλάβουμε οποιοδήποτε κακό”, σημείωσε ο κ. Μαυρής, λέγοντας πως εντοπίστηκαν ψαράδες να ψαρεύουν σε περιοχές όπου κολυμπούν λουόμενοι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και με ψαροντούφεκκα.

Όπως ανέφερε, “οι λουόμενοι δεν επιτρέπεται να κολυμπούν έξω από τις σημαδούρες και θα πρέπει να προτιμούν παραλίες όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν επιτρέπεται να κολυμπούν με άδειο στομάχι ή ακόμη και νηστικοί, ενώ θα πρέπει οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους”.

Ο κ. Μαυρής σημείωσε ότι η Λιμενική Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πίσω από τον κάθε λουόμενο ενώ ανέφερε πως υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες και πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται. Τέλος, ο dιοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας ανέφερε ότι “θα πρέπει να διατηρούμε τις παραλίες καθαρές και οι ιδιοκτήτες σκαφών να μη μολύνουν τη θάλασσα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024