Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα στους 5 top προορισμούς διακοπών για τη βρετανική νεολαία
Έρευνα

Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς διακοπών για τη βρετανική νεολαία

Η Ισπανία εκλέχτηκε ως ο κορυφαίος και πιο αγαπημένος προορισμός για τους νέους Βρετανούς ταξιδιώτες με ποσοστό 25%, σε έρευνα της Jet2holidays. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 8%.

Η Jet2holidays σε πρόσφατη έρευνά της ανακάλυψε ότι αυτό που θέλουν περισσότερο τα παιδιά στις διακοπές τους είναι ένα ξενοδοχείο (με θέμα το διάστημα) στην Ισπανία, με νεροτσουλίθρες, τρενάκια λούνα πάρκ και άφθονα γλυκά και παγωτά.

Με τη συνεργασία της εταιρείας Atomik, η Jet2holidays ρώτησε 1.000 παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών, ώστε να ανακαλύψουν ποιες είναι οι ιδανικές διακοπές γι’αυτές τις ηλικίες. Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί που ήθελαν να ταξιδέψουν τα παιδιά στην Ευρώπη, εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν οι εξής:

1. Ισπανία (25%)
2. Ιταλία (13%)
3. Γαλλία (11%)
4. Ελλάδα (8%)
5. Πορτογαλία (6%)

Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος για το 60% των ερωτηθέντων, καθιστώντας έτσι το καλοκαιρινό ταξίδι τρεις φορές πιο δημοφιλές από το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο και δώδεκα φορές από αυτό του Πάσχα.

Ένα στα πέντε παιδιά (20%) δήλωσε ότι το ιδανικό τους ξενοδοχείο θα περιείχε θεματικές ενότητες και δραστηριότητες που σχετίζονται με το διάστημα. Στη λίστα ακολούθησαν τα θεματικά ξενοδοχεία υποβρύχιου ενδιαφέροντος (19%) και, φυσικά, για τα κορίτσια, ξενοδοχεία με πριγκίπισσες και κάστρα (17%). Αξιοσημείωτο είναι πως ένα ποσοστό 14% φαντάζεται τις ιδανικές διακοπές του σε ένα ξενοδοχείο με τρομακτικά θέματα και ζόμπι.

Εκτός από τις βόλτες στα θεματικά πάρκα (49%) και τις νόστιμες λιχουδιές (52%), τα παιδιά φαντάζονται το ξενοδοχείο των ονείρων τους να διαθέτει παραλία (45%), ζώα από ζωολογικό κήπο (27%) ή έστω ένα τραμπολίνο (21%). Άλλες επιθυμίες τους περιλαμβάνουν παιχνίδια δράσης, πολυθρόνες κήπου, και σκελετούς (!).

Σχεδόν τα 2/3 (62%) των παιδιών ανέφεραν ότι το καλύτερο πράγμα στις διακοπές τους είναι να βγαίνουν έξω, να εξερευνούν και να πηγαίνουν σε περιπέτειες. Επίσης δεν έλειψαν οι ενασχολήσεις στην πισίνα (34%) και τη θάλασσα (22%).

Όταν ρωτήθηκαν τι θα ήθελαν πιο πολύ να πάρουν μαζί τους στις διακοπές τους, το μεγαλύτερο ποσοστό (42%), απάντησε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του, ακολουθούμενο από ένα 30%, που απάντησε τον σκύλο του. Στη λίστα ακολούθησε ως απάντηση το ποδήλατο με 21%, και έπειτα η γάτα του με 14%.

Τα παιδιά ηλικίας 7 χρονών ανέφεραν ότι η μαμά τους είναι αυτή που θα ήθελαν περισσότερο να είναι μαζί τους στις διακοπές (30%), σκηνικό όμως που σε μεγαλύτερες ηλικίες άλλαξε, με τους 13χρονους να λένε πως θα προτιμούσαν τον καλύτερο τους φίλο για παρέα στις διακοπές (30%). Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) είπαν πως θα ήθελαν οι γονείς τους να παίζουν περισσότερο μαζί τους στις διακοπές και να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024