Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αίγυπτος 'ξεσκονίζει' τα μνημεία της, για να κερδίσει πίσω τους τουρίστες
Προορισμός

Η Αίγυπτος 'ξεσκονίζει' τα μνημεία της, για να κερδίσει πίσω τους τουρίστες

Το έργο βελτίωσης των τουριστικών εγκαταστάσεων στις Πυραμίδες της Γκίζας περιλαμβάνει εγκατάσταση πυλών ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας στην είσοδο, αίθουσες ελέγχου, κέντρο ενημέρωσης, ένα διοικητικό κτίριο και χώρο στάθμευσης. Το νέο, Grand Egyptian Museum θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016.

Οι αιγυπτιακές Πυραμίδες ζητούν τους τουρίστες πίσω. Ο σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι βελτιώσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί βελτιώσεις στις τουριστικές εγκαταστάσεις στο χώρο των Πυραμίδων της Γκίζας.

Το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση πυλών ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας στην είσοδο, αίθουσες ελέγχου, κέντρο ενημέρωσης, ένα διοικητικό κτίριο και χώρο στάθμευσης.

Μιλώντας στο Al-Masry Al-Youm, ο υπουργός Αρχαιοτήτων Khaled al-Anany δήλωσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009 και κόστισαν 350 εκατ. Αιγυπτιακές λίρες, εκ των οποίων τα 51 εκατομμύρια έχουν παρασχεθεί από το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας. Η ώθηση για την ολοκλήρωση του έργου γίνεται καθώς η Αίγυπτος εντείνει τις προσπάθειές της να μεταστρέψει τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τουριστική της βιομηχανία.

Επιπλέον, κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν γύρω από το μνημείο, μαζί με πινακίδες στα αγγλικά και τα αραβικά που απαγορεύουν την αναρρίχηση στα αρχαία οικοδομήματα και τα ερείπια, τα οποία έχουν καθαριστεί. Οι πωλητές σουβενίρ έχουν πλέον καθορισμένους χώρους στους οποίους επιτρέπεται να πωλούν τα εμπορεύματά τους, έξω από την είσοδο του χώρου.

Ο Al-Anany ανέφερε: “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μεγάλες βελτιώσεις. Υπάρχουν μνημεία που πρέπει να αποκατασταθούν από το μηδέν, και άλλα που χρειάζονται δουλειά επειδή είχαν αποκατασταθεί λανθασμένα πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την προστασία των αρχαιοτήτων. Αντιμετωπίσαμε κάποια εμπόδια, από πλευράς έλλειψης κεφαλαίων, αλλά χρησιμοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους μας για να το ξεπεράσουμε”.

Το Grand Egyptian Museum θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016
Ακόμη, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή της πρώτης φάσης του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου πριν από το τέλος του 2016.

Το υπουργείο στοχεύει το μουσείο να έχει μερικώς ανοίξει μέχρι τα μέσα του 2017, έχοντας κατά νου αρκετές προτάσεις για την αύξηση των πόρων του. Ο El-Anany έχει ήδη συζητήσει τρόπους για νέες πηγές εσόδων για το υπουργείο, όπως η προσφορές πακέτων εισιτηρίων για τους τουρίστες, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες αρχαιολογικές περιοχές σε μειωμένες τιμές.

Ο El-Anany ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο προωθεί τις αιγυπτιακές αρχαιότητες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω των ΜΜΕ, καθώς και το άνοιγμα νέων αρχαιολογικών χώρων και πολλά άλλα μουσεία και ανάκτορα που έχουν κλείσει από το 2011. Κύρια παραδείγματα τέτοιων είναι το Συγκρότημα Πυραμίδων Unas στη Saqqara και οι τάφοι της Nefertari στο Luxor. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν επίσης μειωθεί για ομάδες τουριστών.

Όσο για το υπάρχον Αιγυπτιακό Μουσείο, το υπουργείο σχεδιάζει να διατηρηθεί σε πλήρη λειτουργία ακόμα και μετά το άνοιγμα του νέου μουσείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024