Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤα 25 εκατομμύρια τουρίστες θα 'πιάσει' η Ελλάδα το 2016
Τάσεις

Τα 25 εκατομμύρια τουρίστες θα 'πιάσει' η Ελλάδα το 2016

Οι αφίξεις κινούνται ανοδικά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, τους επόμενους δύο μήνες, τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες φανερώνουν σημαντική βελτίωση των πληροτήτων τους και γενικά η εικόνα του Αυγούστου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Ιουλίου, προδιαθέτοντας ταυτόχρονα και για έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, εκτός απροόπτου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε ότι οι ελεύσεις τουριστών την φετινή χρονιά, θα ανέλθουν στα 25 εκατ. (χωρίς σε αυτά τα στοιχεία να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας), ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Ανδρεάδης, αναφερόμενος στα έως τώρα στοιχεία επισήμανε, ότι και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις του σε σχέση με πέρυσι, όταν κινήθηκε στο -14% σε σχέση με το 2014, λόγω των Capital Controls. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εστιάζει στα έσοδα υπογραμμίζοντας ότι εκεί υπάρχει στάση αναμονής σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνιο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς η μέση δαπάνη δεν κινείται καλά. Παραμένοντας στο σκέλος των εσόδων, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε, ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία τα έσοδα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς έτσι θα “γυρίσουν και το ΑΕΠ στο γ’ και δ’ τρίμηνο”. “Αυτό είναι και το στοίχημα“, τόνισε.

Οι αφίξεις κινούνται ανοδικά και όπως ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, “τους επόμενους δύο μήνες, τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες φανερώνουν σημαντική βελτίωση των πληροτήτων τους και γενικά η εικόνα του Αυγούστου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Ιουλίου, προδιαθέτοντας ταυτόχρονα και για έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, εκτός απροόπτου”.

Σε ό,τι αφορά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο προέοδρος του ΣΕΤΕ είπε ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και φαίνεται ότι η συνδεσιμότητα της χώρας (αεροπορικές πτήσεις) θα είναι έως τις αρχές Νοεμβρίου αρκετά καλή (κυρίως όμως για Αθήνα – Θεσσαλονίκη). Η πτώση του τουρισμού στην Τουρκία, εξήγησε ο κ. Ανδρεάδης, έχει ωφελήσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, καθώς οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες δεν έχουν πολλές επιλογές για Μεσόγειο.

Πάντως, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), προειδοποιεί ότι τη θερινή εκπτωτική περίοδο σημειώθηκε και χαμηλός τζίρος στους τουριστικούς προορισμούς. Το γεγονός αυτό αποδίδεται από την ΕΣΕΕ στο προσφυγικό πρόβλημα, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024