Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός της Βρετανίας σε αύξηση παρά την ψήφο για Brexit
Τάσεις

Ο τουρισμός της Βρετανίας σε αύξηση παρά την ψήφο για Brexit

Έρευνα της πρωτοβουλίας 'Tourism Alliance' σε 500 επιχειρήσεις έδειξε πως η πτώση της στερλίνας προσελκύει τους διεθνείς τουρίστες και ενθαρρύνει τους Βρετανούς να κάνουν τις διακοπές τους στην πατρίδα τους.

Ο εισερχόμενος τουρισμός της Βρετανίας εμφάνισε αύξηση 18% στον μήνα που ακολούθησε την ψήφο για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έρευνα σε τουριστικές επιχειρήσεις. Την ίδια περίοδο, οι βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις σημειώνουν 11% αύξηση σε κρατήσεις.

Ωστόσο ο διευθυντής του Tourism Alliance, Kurt Janson, προειδοποίησε ότι η μικρή αυτή έκρηξη στον τουρισμό είναι πολύ πιθανό να είναι μικρά διαρκείας. “Παρά την αύξηση στις πρπκρατήσεις, ποσοστό 28% των τουριστικών επιχειρήσεων εισερχόμενου τουρισμού ανέφεραν πως ‘πάγωσαν’ τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις εξαιτίας του δημοψηφίσματος και της αβεβαιότητας για το μέλλον”, ανέφερε. “Συγκριτικά, το 18% των εγχώριων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι επρόκειτο να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”, είπε. “Έτσι, ενώ έχουμε αυτήν τη μικρή ‘έκρηξη’ κρατήσεων, το μακροπρόθεσμο μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας εισερχόμενου τουρισμού είναι αβέβαιο” είπε ο Janson.

Με περίπου το 70% του εισερχόμενου τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο να προέρχεται από τις χώρες της ΕΕ, ο Kurt Janson δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν οι κανονισμοί που διευκολύνουν τα ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της υπόλοιπης Ευρώπης. Τόνισε ακόμη ότι το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας βασίζεται και στη δυνατότητα μετακίνησης λόγω εργασίας, με τον αριθμό των αλλοδαπών που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου να έχει διπλασιαστεί σε 27% μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια.

“Το ‘People 1st’, το Συμβούλιο Δεξιοτήτων των Εργαζομένων στον τουρισμό και την ξενοδοχειακή βιομηχανία, έχει υπολογίσει ότι χρειάζονται επιπλέον 32.000 ειδικευμένοι εργαζόμενοι κάθε χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό δεν είναι εφικτό να καλυφθεί από την τοπική αγορά εργασίας και έτσι ο τομέας χρειάζεται οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ για να διατηρήσει την ελευθερία μετακίνησης εργαζομένων, προκειμένου η τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου να προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρίες υψηλής ποιότητας”, κατέληξε ο Janson.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024