Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Βραζιλία προβλέπει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της απέφεραν μισό εκατομμύριο τουρίστες
Αθλητικός τουρισμός

Η Βραζιλία προβλέπει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της απέφεραν μισό εκατομμύριο τουρίστες

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν αύξηση 38% της εισόδου αλλοδαπών στη Βραζιλία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Περίπου το 87% του συνόλου των διαθέσιμων εισιτηρίων πωλήθηκαν.

Τουλάχιστον 500.000 ξένοι επισκέπτες έφτασαν στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη που είχε γίνει πριν από τους Αγώνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από την ομοσπονδιακή αστυνομία και τα σημεία εισόδου στη χώρα που δόθηκαν στο πρακτορείο Reuters από το Υπουργείο Τουρισμού, συνολικά 572.961 αλλοδαποί υπήκοοι εισήλθαν στην Βραζιλία μεταξύ 1ης Ιουλίου και 15 Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στις 5 Αυγούστου, τα στοιχεία συμπεριλαμβάνουν και προγούμενες ημέρες, λόγω της άφιξης πολλών εκ των αθλητών, του προσωπικού και άλλοι αλλοδαπών που μπήκαν στη χώρα εν όψει των Αγώνων και των σχετικών εκδηλώσεων.

Με βάση μια ξεχωριστή μελέτη που συντάχθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Τουρισμού, περίπου το 84% των ατόμων που έφτασαν τις τελευταίες εβδομάδες έρχονταν κυρίως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση της Βραζιλίας πιστεύει ότι η πρόβλεψη για μισό εκατομμύριο τουρίστες είναι βάσιμη και, ενδεχομένως, το νούμενο αυτό να ξεπεραστεί.

Παρά τις πολλές κενές θέσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε όλα τα παιχνίδια, οι ξένοι επισκέπτες έχουν μαζικά εισρεύσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο – σε διαγωνισμούς, στις παραλίες, στα εστιατόρια και στα τουριστικά αξιοθέατα. Μερικοί Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να κατηγορήσουν για τις κενές θέσεις στην κακή δημοσιότητα πριν από τους Αγώνες, από το φόβο για τον ιό Zika έως τις ανησυχίες για τα υψηλά ποσοστά εγκλημάτων και βίας. Αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση από τους ξένους είναι ισχυρή.

Από τα περίπου 6,1 εκατ. εισιτήρια που ήταν διαθέσιμα για τους Αγώνες, οι διοργανωτές λένε ότι το 70% είχαν κρατηθεί για τους ντόπιους. Περίπου το 87% του συνόλου των διαθέσιμων εισιτηρίων πωλήθηκαν, αλλά για το 1/10 από αυτά που αγοράστηκαν οι κάτοχοί τους δεν εμφανίστηκαν.

Ορισμένες θέσεις παρέμειναν κενές διότι ένα σχέδιο που είχαν οι τοπικοί αξιωματούχοι να διανείμουν δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές και φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν εγγυόταν την παρουσία τους, ειδικά σε μια πόλη όπου οι μεταφορές είναι δαπανηρές και αναποτελεσματικές για πολλούς εργαζόμενους.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τον τελικό ποδοσφαίρου Γερμανία – Βραζίλία κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο κατάμεστο Maracana.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024