Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ταϊλάνδη ελπίζει σε τουριστική ανάκαμψη μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις
Τρομοκρατία

Η Ταϊλάνδη ελπίζει σε τουριστική ανάκαμψη μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις

Οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ταϊλάνδης αναφέρουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να απομακρύνουν μέχρι και 365.000 επισκέπτες από τη χώρα, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες ύψους 170 εκατ. δολ. Παρ'όλα αυτά,
η χώρα διπλασιάζει την τιμή της βίζας για ταξιδιώτες από 19 χώρες (ανάμεσα σε αυτές και η Κύπρος).

Μια εβδομάδα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη νότια Ταϊλάνδη όπου και σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ο τουρισμός της περιοχής ελπίζει ότι θα ανακάμψει σύντομα. Πάντως, η χώρα διπλασιάζει την τιμή της βίζας για τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες. Επισκέπτες από 19 χώρες θα πρέπει να πληρώσουν το αυξημένο ποσό των 2.000 baht για τη βίζα τους, με την άφιξή τους στη χώρα για τον επόμενο μήνα. Το κόστος διπλασιάστηκε, καθώς η τιμή του προηγουμένως ήταν στα 1.000 baht. Μέσα στις 19 αυτές χώρες που θα πληρώσουν βίζα με αυξημένη τιμή, ανήκει και η Κύπρος. Στη λίστα βρίσκονται επίσης, η Ανδόρρα, η Βουλγαρία, το Μπουτάν, η Κίνα, η Αιθιοπία, η Ινδία, το Καζακστάν, η Λετονία, η Λιθουανία, οι Μαλδίβες, η Μάλτα, ο Μαυρίκιος, η Ρουμανία, το Σαν Μαρίνο, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊβάν, η Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

Οι ξένοι που θα επισκέπτονται την Ταϊλάνδη θα μπορούν να παραμένουν στην χώρα για 15 ημέρες. Η αύξηση στην τιμή της βίζας στοχεύει στη μείωση των μεγάλων ουρών αναμονής στα σημεία ελέγχου.

Οι προορισμοί που επλήγησαν από τις επιθέσεις
Η σειρά εκρήξεων και εμπρηστικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τις 11 Αυγούστου και φτάνοντας μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας ταρακούνησε δημοφιλή θέρετρα, συμπεριλαμβανομένου του Hua Hin, όπου η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης διατηρεί μια κατοικία. Άλλους στόχους αποτέλεσαν το Phuket, το οποίο έχει σχεδόν 30 εκατ. επισκέπτες το 2015, το Surat Thani, η Phangna, το Trang, το Chumphon και το Nakhon Si Thammarat.

Η Lisa Onghang, πρόεδρος της Συνδέσμου Τουρισμού του Hua Hin Cha Am δήλωσε ότι μετά τις επιθέσεις, φαίνεται να υπάρχουν κάποια δείγματα ομαλοποίησης της κατάστασης. “Όταν συνέβησαν αυτά τα γεγονότα, οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης φοβήθηκαν, και έτσι υπήρξαν ακυρώσεις από τους ντόπιους, όχι από το εξωτερικό. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από τους πελάτες μας και φαίνεται ότι κατανοούν την κατάσταση. Έτσι φαίνεται η κατάσταση στο Hua Hin να επιστρέφει στα κανονικά της επίπεδα”.

Οικονομολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ταϊλάνδης ωστόσο αναφέρουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να απομακρύνουν μέχρι και 365.000 επισκέπτες, παρουσιάζοντας απώλειες ύψους 170 εκατ. δολ. και αναλυτές σημειώνουν ότι οποιαδήποτε πρόσθετα περιστατικά βίας θα έχουν βαθύτερο αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία, που αποτελεί “ακρογωνιαίο λίθο” της ταϊλανδέζικης οικονομίας.

Περισσότερες από 33 εκατ. αφίξεις τουριστών υπολογίστηκαν στην Ταϊλάνδη για το 2016, με σχεδόν το 1/3 αυτών να αφορά στην Κίνα. Η Ταϊλάνδη πάντως ελπίζει να φτάσει τα 50 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αναφέρει πως ο τουρισμός της Ταϊλάνδης προσφέρει ετησίως 72 δισ. δολ. Δημιουργεί θέσεις εργασίας, εμμέσως ή αμέσως, για περίπου 5 εκατ. ανθρώπους, όντας υπεύθυνος για το 14% της συνολικής εργασίας της χώρας.

Η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης ήρθε αντιμέτωπη με μείωση 20% μετά από βομβιστική επίθεση σε ένα ινδουιστικό ιερό τον Αύγουστο του 2015 στην Μπανγκόκ. Στο συμβάν αυτό σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατονάδες, πολλοί από τους οποίους ήταν από την Ασία.

Τα νούμερα των επισκεπτών έπεσαν δραματικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, με μόνη ανάκαμψη να διαφαίνεται με το καινούριο έτος.

Ο Sukanya Jandoo, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ταϊλάνδης και γενικός διευθυντής του Dusit Thani Bangkok, είπε πως τα πρόσφατα βομβιστικά περιστατικά έχουν προκαλέσει λιγότερες ακυρώσεις απ’ ότι είχε προκαλέσει η επίθεση του περασμένου καλοκαιριού. “Από την άποψη των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις δεν ήταν καθόλου κοντά με το μέγεθος του προηγούμενου τραγικού συμβάντος. Θα έλεγα ότι η πόλη και οι επαρχίες στις οποίες έγινε η επίθεση επηρεάστηκαν περισσότερο από τους άλλους”.

Ο Pornthip Hirunkate, αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συμβουλίου της Ταϊλάνδης, ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει την ασφάλεια σε περιοχές με τις οποίες κινούνται τουρίστες, όπως αεροδρόμια και ξενοδοχεία, με σκοπό να αποφευχθούν παρόμοιες επιθέσεις. “Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε μπορεί να συμβεί”, είπε ο Pornthip.

Υπενθυμίζεται ότι η τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης έλαβε “ψήφο εμπιστοσύνης” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μετά την εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου στην Μπανγκόκ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024