Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν πάνω από 100 δισ. δολ. σε ψώνια το 2015
Τάσεις

Οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν πάνω από 100 δισ. δολ. σε ψώνια το 2015

Η καταναλωτική δαπάνη των Κινέζων τουριστών έφτασε τα 226,15 δισ. δολ. το 2015. Η μεσαία και η υψηλή τάξη της Κίνας είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των αγορών, με τις αγοραστικές τους προτιμήσεις να κυμαίνονται από ακριβές μάρκες πολυτελείας έως ακριβής ποιότητας προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Η κατανάλωση των Κινέζων τουριστών έφτασε τα 1,5 τρισ. yuan (226,15 δισ. δολ.) το 2015, από τα οποία περίπου τα μισά τα ξόδεψαν σε αγορές, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, οι διεθνείς τουρίστες ξόδεψαν 384,6 δισ. yuan στην Κίνα, ένας αυξημένος κατά 2,94% αριθμός σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (World Travel & Tourism Council).

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ξένοι τουρίστες είναι απρόθυμοι να πάνε στην Κίνα, λόγω προβλημάτων, όπως η υπερχρέωση και η απάτη στον τομέα των υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες χώρες έχουν χαλαρώσει τις πολιτικές θεώρησης βίζας και έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους για να προσελκύσουν περισσότερους κινέζους ταξιδιώτες, ανέφερε η “Economic Information Daily”.

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Gao Hucheng επεσήμανε ότι η κατανάλωση των εξερχόμενων Κινέζων τουριστών έφτανε το 1,5 τρισ. yuan το 2015, εκ των οποίων τα 700-800 εκατομμύρια δαπανήθηκαν σε ψώνια.

Η μεσαία και η υψηλή τάξη της Κίνας είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό της κατανάλωσης αυτής, με τις αγοραστικές τους προτιμήσεις να κυμαίνονται από ακριβές μάρκες πολυτελείας έως ακριβής ποιότητας προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι καλές υπηρεσίες και οι ελκυστικές τιμές παραμένουν οι βασικές κινητήριες δυνάμεις που στηρίζουν την ανάπτυξη του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα. “Η πολιτική απουσίας βίζας προσφέρει μεγάλη ελευθερία στους ταξιδιώτες“, δήλωσε υπεύθυνος της Ctrip, ενός από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς παρόχους της Κίνας.

Για παράδειγμα, το νησί Jeju στη Νότια Κορέα και το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία, προσφέρουν διακοπές στους Κινέζους τουρίστες χωρίς να χρειάζονται βίζα. Η Ταϊλάνδη επίσης εισήγαγε βίζα που επιτρέπει στους Κινέζους τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα πολλές φορές σε χρονικό ορίζοντα έξι μηνών.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ctrip, η Ταϊλάνδη είχε τις περισσότερες αιτήσεις για βίζα από κάθε άλλη χώρα στο πρώτο μισό του έτους. Η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα έρχονται δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα.

Επιπλέον, η προσθήκη νέων πτήσεων μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων και τονώνει τον εξερχόμενο τουρισμό.

Για παράδειγμα, 75 νέες απευθείας πτήσεις “άνοιξαν” μεταξύ της Κίνας και ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο, αύξηση πάνω από 30% από πέρυσι, σύμφωνα με το κινεζικό online ταξιδιωτικό πρακτορείο Qunar.

Ο αριθμός των τουριστών στην διεθνή αεροπορική αγορά της Κίνας αυξήθηκε σε 50,07 εκατομμύρια το 2014 από 31,92 εκατομμύρια το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Industrial Securities. Σε αυτά τα 50 εκατομμύρια, η αύξηση των Κινέζων τουριστών έφτασε το 131%.

“Στο μέλλον, ο κινέζικος εξερχόμενος τουρισμός είναι πιθανό να συνεχίσει να έχει θετικά νούμερα. Οι περισσότεροι Κινέζοι δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, με λιγότερο από το 10% από αυτούς να κατέχουν διαβατήρια”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Shi Yuduan, γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της Ctrip. “Η αγορά αυτή εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες και θα διατηρήσει αυξητική τάση σε μακροπρόθεσμη βάση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024