Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΑνακαίνιση για το ΙΕΚ τουρισμού της Θεσσαλονίκης
Τουριστική εκπαίδευση

Ανακαίνιση για το ΙΕΚ τουρισμού της Θεσσαλονίκης

Στο εκπαιδευτήριο πραγματοποιήθηκαν εξωτερικές παρεμβάσεις με σεβασμό για τον ιστορικό χαρακτήρα της Σχολής, ενώ ανακαινίστηκε πλήρως και εσωτερικά ο χώρος επίδειξης του ζαχαροπλαστείου και μερικώς η αίθουσα επίδειξης μαγειρικής.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και δη το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης που εδρεύει στην Περαία, θα υποδεχθεί τους υποψήφιους του για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με ανακαινισμένους τους εξωτερικούς χώρους, τόσο από την κεντρική είσοδο όσο και από την πλευρά της θάλασσας.

Στο εκπαιδευτήριο πραγματοποιήθηκαν εξωτερικές παρεμβάσεις με σεβασμό για τον ιστορικό χαρακτήρα της Σχολής – εδρεύει στον ίδιο χώρο με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις από το 1984 – κυρίως στις διαβρώσεις που είχαν υποστεί τα κτίρια της εκπαίδευσης, του αμφιθεάτρου, του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής και μεγάλου μέρους του προστατευτικού τοίχους γενικότερα της Σχολής, ενώ ανακαινίστηκε πλήρως και εσωτερικά ο χώρος επίδειξης του ζαχαροπλαστείου και μερικώς η αίθουσα επίδειξης μαγειρικής.

Στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης λειτουργούνε οκτώ τμήματα (B΄ έτος) με τις ειδικότητες:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) τρία τμήματα
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) τρία τμήματα
  • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής, δύο τμήματα.

Τα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλου ισότιμου σχολείου, σε ειδικότητες της “Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013 “Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις” (ΦΕΚ 193/Α) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για φέτος θα λειτουργήσουν δύο τμήματα ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και ένα τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), απογευματινός κύκλος.

Η προκήρυξη εισαγωγής καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ του Υπουργείου, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού με ημερομηνία έναρξης 29 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και στα κατά τόπους εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκη-Περαία Θερμαϊκού, Ανάβυσσο (Αττική), Ηράκλειο-Κοκκίνι Χάνι, Ρόδο, Κέρκυρα, Πελοπόννησο-Άργος, Γαλαξίδι (Φωκίδα) και Αλεξανδρούπολη σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024