Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤους 241 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία
Φυσικές καταστροφές

Τους 241 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό στην κεντρική Ιταλία

Το ξενοδοχείο Roma, ηλικίας 120 ετών και χωρητικότητας 40 δωματίων στο χωριό Amatrice, τις ημέρες αυτές ήταν πλήρες. Το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε και όπως αναφέρει η RAI, τουρίστες που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

Τουλάχιστον 241 είναι οι νεκροί από το σεισμό που χτύπησε την κεντρική Ιταλία όπως ανακοίνωσε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Rieti και 57 στην επαρχία Ascoli Piceno. Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Accumoli, Arquata del Tronto και Amatrice, σε απόσταση λίγων χλμ. από το επίκεντρο. Με την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το ξενοδοχείο “Roma“, στο χωριό Amatrice, ξενοδοχείο με ιστορία 120 ετών και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τις ημέρες αυτές ήταν πλήρες. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. O Luigi d’Angelo από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε στο Sky TG24 Italia ότι περίπου 35 άτομα διέμεναν στο ξενοδοχείο και οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν από το κτίριο. Ο Carlo Cardinali από την τοπική Πυροσβεστική δήλωσε ότι υπολογίζεται ότι αγνοούνται περίπου 10 ένοικοι του ξενοδοχείου, ενώ βρέθηκαν και 5 σωροί στα ερείπια.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Renzi.

Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτίρια σε χωριά της επαρχίας Rieti, στα κεντρικά της χώρας. Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της RAI, o δήμαρχος του χωριού Amatrice, βόρεια του Rieti, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στο δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών. Η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μ., σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο. Άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Castellano έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024