Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΕγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στα Ανώγεια
Τουρισμός Υπαίθρου

Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στα Ανώγεια

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης νέου προγράμματος που θα αφορά στη σύνδεση των τριών περιοχών της UNESCO στην Κρήτη (Ψηλορείτης, Σητεία, Σαμαριά) και την κοινή προβολή τους, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού υπαίθρου.

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κας Αικατερίνης–Μαρίας Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Μαρίας Λιονή, Νίκου Καλογερή, Θεανώς Βρέντζου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, των δημάρχων Ανωγείων κ.κ. Μανόλη Καλλέργη, Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινου, Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, παραγωγικών τάξεων, υπηρεσιών, αλλά και πολιτών.

Τα έργο δημιουργίας-κατασκευής του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου χρηματοδοτήθηκε με κονδύλι ύψους 340.000 ευρώ, που διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αρναουτάκης σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία-συνέργεια όλων των φορέων και υπηρεσιών για τη δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης ανακοίνωσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης νέου προγράμματος που θα αφορά στη σύνδεση των τριών περιοχών της UNESCOστην Κρήτη (Ψηλορείτης, Σητεία, Σαμαριά) και την κοινή προβολή τους, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού υπαίθρου.

Ο περιφερειάρχης επίσης αποδέχθηκε την πρόταση της Πρόεδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO (το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα μετά την Περιφέρεια Ηπείρου και Αττικής) με θέμα το Πολιτισμό.

Το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη δημιουργήθηκε το 2001 από το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Στις 17 Νοεμβρίου 2015 η Γενική Διάσκεψη της UNESCO καθιέρωσε και αναγνώρισε την περιοχή του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη ως “Γεωπάρκο της UNESCO”.

Για την ανάδειξη – προβολή και πληροφόρηση των δραστηριοτήτων του Φυσικού Πάρκου και ευρύτερα την προβολή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, ο Δήμος Ανωγείων δημιούργησε το Κέντρο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Ψηλορείτη, το οποίο λειτουργεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Το κύριο έργο του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, των μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών ομάδων για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων του Γεωπάρκου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα επίσκεψης και ξενάγησης.

Το “παρών” στα χθεσινά εγκαίνια έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων κ. Γιώργης Κλάδος, πρωτεργάτης δημιουργίας του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ, ενώ ο διευθυντής του κ. Δημήτρης Παττακός ξενάγησε τους προσκεκλημένους στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024