Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Η αυξημένη ζήτηση δημιουργεί ανάγκη για περισσότερες κλίνες στα Ιόνια Νησιά

Τατιάνα Ρόκου - 29 Αύγουστος 2016, 10:05

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας παρουσίασε αύξηση κατά 30,5%, του Ακτίου κατά 129,2%, της Κεφαλονιάς 33,55 και της Ζακύνθου 14,7%. Στο yachting, σύμφωνα με στοιχεία των μαρινών και των αγκυροβολίων, παρουσιάζεται μεγάλη άνοδος και η αναγκαιότητα για περισσότερες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης σκαφών είναι πλέον προφανής.


Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι αφίξεις στα αεροδρόμια τον Ιούλιο από το εξωτερικό και εσωτερικό. Όσον αφορά στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο  της Κέρκυρας σημείωσε άνοδο 14,7% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, του Ακτίου 25,6%, της Κεφαλονιάς 8,5% και της Ζακύνθου 9,1%. Ωστόσο η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη ζήτηση, διότι σε όλα τα νησιά, διαπιστώνεται η ανάγκη για περισσότερες κλίνες.Όσον αφορά στις αφίξεις από το εσωτερικό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας παρουσίασε αύξηση κατά 30,5%, του Ακτίου κατά 129,2%, της Κεφαλονιάς 33,55 και της Ζακύνθου 14,7%.
 
Ο οδικός τουρισμός κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες και την Ιταλία. Αξιοσημείωτη η παρουσία επισκεπτών από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η ροή εισόδου ανακόπηκε μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ειδικότερα, στα λιμάνια των νησιών σημειώθηκαν οι παρακάτω αυξήσεις:

  • Στο λιμάνι της Κέρκυρας (στοιχεία μόνο του Ιουνίου, από το κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο), όπου εμφανίζεται η ίδια περίπου με την περσινή εικόνα στις αφίξεις του εσωτερικού, ενώ από την Ιταλία εμφανίζεται αύξηση στους επιβάτες κατά 33,90% καθώς και στα οχήματα. Σημειωτέον ότι η γραμμή Κέρκυρας -  Αλβανίας παρουσιάζει μείωση -15,29%.  
  • Στα λιμάνια της Κεφαλονιάς τον Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση στους επιβάτες κατά 20,90% και στα οχήματα 23,79%. Από δε την Ιταλία στους επιβάτες κατά 195,90 % και σε οχήματα 212,50%.
  • Στο λιμάνι της Ζακύνθου καταγράφηκε αύξηση σε επιβάτες κατά 21% και στα οχήματα κατά 30,5%. Στις αφίξεις πλοίων από Ιταλία καταγράφηκε αύξηση στους επιβάτες κατά 67,90% και σε οχήματα 47,30%.

Στην ιστιοπλοΐα  (yachting), σύμφωνα με στοιχεία των μαρινών και των αγκυροβολίων παρουσιάζεται μεγάλη άνοδος και η αναγκαιότητα για περισσότερες εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης σκαφών είναι πλέον προφανής.

Η βεβαιότητα ότι τα Ιόνια Νησιά έχουν πλέον καθιερωθεί στην κορυφή του τουριστικού γίγνεσθαι της χώρας, προκύπτει όχι μόνον από τα παραπάνω στοιχεία, αλλά και από το ότι οι κρατήσεις για το 2017 προϊδεάζουν προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι το οποίο πραγματώνεται με τον προγραμματισμό πρόσθετων πτήσεων για την επόμενη τουριστική περίοδο. Παράδειγμα, η πρόσφατη ανακοίνωση της φιλανδικής εταιρείας Finnair, ότι θα συνδέσει το Ελσίνκι με την Κέρκυρα, με απευθείας πτήσεις από 26 Απριλίου έως 4 Οκτωβρίου 2017.

Τα παραπάνω δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες τόσο για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δυναμικού σε κλίνες, όσο και για το ότι οι τουριστικές επενδύσεις θα γίνουν ακόμα πιο ελκυστικές στα νησιά μας, κάτι το οποίο θα ικανοποιήσει καλύτερα μεν τη ζήτηση, αλλά και θα επιτρέψει να διαχυθούν ακόμα περισσότερο στο Κοινωνικό σύνολο οι ωφέλειες της τουριστικής ανάπτυξης”, αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top