Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑρχές ΗΠΑ προς αεροπορικούς επιβάτες: Κλειστό το Samsung Galaxy Note 7 εν πτήσει υπό το φόβο έκρηξης
Αερομεταφορές

Αρχές ΗΠΑ προς αεροπορικούς επιβάτες: Κλειστό το Samsung Galaxy Note 7 εν πτήσει υπό το φόβο έκρηξης

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συμβουλεύει τους επιβάτες να μην ενεργοποιούν ή να μη φορτίζουν το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο όταν βρίσκονται σε πτήση και επίσης να μην τα τοποθετούν πάνω από τις βαλίτσες τους.

Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών προειδοποιούνται στις ΗΠΑ να μη χρησιμοποιούν το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung, Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια των πτήσεών τους, ύστερα από αναφορές πως η συσκευή εκρήγνυται.

Η Qantas, η Jetstar και η Virgin Australia έχουν ήδη απαγορεύσει στους επιβάτες τους να χρησιμοποιούν το Samsung Galaxy Note 7 στις πτήσεις τους, μετά και την απόφαση της εταιρείας να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα τηλέφωνα.

Οι επιβάτες μπορούν μεν να έχουν μαζί τους το κινητό τους στις πτήσεις, δεν μπορούν ωστόσο να το φορτίσουν ή να το χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκειά της.

Η Samsung απέδωσε το πρόβλημα της εύφλεκτης συσκευής στην μπαταρία της και ανακάλεσε την παραγωγή του κινητού από 15 αγορές.

Ειδικότερα, η FAA επισημαίνει: “Λόγω των πρόσφατων περιστατικών και ανησυχιών σχετικά με το νέο μοντέλο της Samsung, Galaxy Note 7, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας συμβουλεύει έντονα τους επιβάτες να μην ενεργοποιήσουν ή να μη φορτίσουν τις συσκευές τους εν ώρα πτήσης και να μην το βάλουν μέσα σε καμία αποσκευή που έχει περάσει τον έλεγχο”.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για να ληφθεί ή όχι απόφαση για έκδοση παρόμοιας οδηγίας και για τους επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου. “Συνεργαζόμαστε επίσης με τις αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για να σιγουρευτούμε πως γνωρίζουν τι ανέφερε η FAA. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν εκδώσει κάποια συγκεκριμένη οδηγία για το θέμα. Είναι ένα ζήτημα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί τους”, κατέληξε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024