Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο Brexit κυριαρχεί στην πρώτη μέρα της WTM London 2016
Εκθέσεις

Το Brexit κυριαρχεί στην πρώτη μέρα της WTM London 2016

Το Brexit έχει χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 70 χρόνια και ο τουριστικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κύριες βιομηχανίες που πρόκειται να επηρεαστούν.

Η έκθεση World Travel Market London, το Νο1 παγκόσμιο γεγονός για τον τουρισμό, θα φιλοξενήσει μια υψηλού επιπέδου σύνοδο ανώτερων στελεχών, που θα μιλήσουν για τις επιπτώσεις του Brexit στον εξερχόμενο και τον εισερχόμενο τουρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνεδρία με τίτλο “Brexit – How Will It Change UK Travel – Inbound and Outbound?” στα πλαίσια του World Travel Leaders γίνει στο WTM Inspire Theatre τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Το Brexit έχει χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 70 χρόνια, και ο τουριστικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κύριες βιομηχανίες που πρόκειται να επηρεαστούν.

Ο Chris Mottershead, γενικός διευθυντής της Thomas Cook UK & Ireland διαθέτει χρόνια εμπειρίας από την 25ετή θητεία του στον τομέα του τουρισμού. Τη δεκαετία του 1990 ήταν διευθύνων σύμβουλος του North American Leisure Group της Airtours, με κύκλο εργασιών πάνω από 1,8 εκατ. δολ. ετησίως. Έκτοτε έχει εργαστεί για την TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία και σε μια επενδυτική εταιρεία εστιασμένη στον τουρισμό. Εντάχθηκε στην Thomas Cook το 2015. Σχετικά με το Brexit, ο Mottershead βλέπει “από πρώτο χέρι” εντός Thomas Cook πως το γεγονός αυτό επηρεάζει τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον εξερχόμενο τουρισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JacTravel, Terry Williams, βρίσκεται επίσης στη λίστα των ομιλητών και θα μοιραστεί τις απόψεις του για το Brexit. Η JacTravel είναι μια επιχείρηση τζίρου 360 εκατ. λιρών στερλινών, που συνεργάζεται με περισσότερους από 140.000 επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς. Ο Williams έχει μεγάλη εμπειρία στον τουριστικό τομέα, υπήρξε παλαιότερα διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Monarch Travel και γενικός διευθυντής του Ομίλου Thomas Cook για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για το θέμα του εισερχόμενου τουρισμού, στο συνέδριο θα βρίσκεται ο Patrick Richards, γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Cox & Kings, του ινδικού τουριστικού ομίλου που δραστηριοποιείται σε 25 χώρες ανά τον κόσμο. Η 30ετής πείρα του στη βιομηχανία περιλαμβάνει επτά χρόνια ως πρόεδρος του European Tour Operators Association (ETOA), του βασικότερου πυλώνα του ευρωπαϊκού εισερχόμενου τουρισμού. Η ανάλυση του για την επίδραση του Brexit στον εξερχόμενο τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι από την οπτική γωνία της αεροπορικής βιομηχανίας, καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές προβλέπει για το πως μια διεθνής αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα λειτουργεί σε ένα ρυθμιστικό περιβάλλον μετά το Brexit.

Παρομοίως, ο εισερχόμενος τουρισμός θα επηρεαστεί επίσης από την πιθανή αλλαγή στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Το συνέδριο επίσης θα περιλαμβάνει αναλύσεις και προβλέψεις για τις διεθνείς αγορές από την Euromonitor International. Η γνωστή εταιρςία ερευνών θα αναλύσει τα νούμερα των επισκεπτών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο πριν και μετά την ψήφο του Brexit, και εν τέλει θα παρουσιάσει τις προβλέψεις της για το μέλλον.

Ο γενικός διευθυντής του WTM London, Simon Press, δήλωσε: “Κανείς δεν ξέρει στα αλήθεια ποια πραγματικά θα είναι η μακροπρόθεσμη επίδραση που θα έχει το Brexit στην τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσο οι Βρετανοί συνεχίζουν να κάνουν υπερπόντια ταξίδια και όσο το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός, θα υπάρχουν αλλαγές.

Έχουμε δημιουργήσει ένα πάνελ που γνωρίζει την τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου πάρα πολύ καλά. Η διορατικότητά τους θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποφασίσουν που βρίσκονται οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024