Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤουλάχιστον δύο νεκροί τουρίστες και 13 τραυματίες από έκρηξη σε φέρυ στο Bali
Προορισμός

Τουλάχιστον δύο νεκροί τουρίστες και 13 τραυματίες από έκρηξη σε φέρυ στο Bali

Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται τουρίστες από την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 ακόμη τραυματίστηκαν μέσα σε ένα φέρυ που μετέφερε τουρίστες στο νησί του Bali.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του Bali Made Sudana, δήλωσε είπε στα ΜΜΕ ότι έχουν σκοτωθεί δύο και έχουν τραυματιστεί 13 επιβάτες. Πρόσθεσε επίσης πως η έκρηξη έγινε έξω από την ακτή του Lombok. Στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται τουρίστες από την Πορτογαλία, την Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία.

Το πλοία μετέφερε 35 ξένους υπηκόους και 8 άτομα Ινδονήσιους, που ήταν το πλήρωμα του πλοίου, όταν η μηχανή του έπιασε φωτιά. Η έκρηξη φαίνεται να συνέβη περίπου 200 μέτρα από το λιμάνι Padang Bai, λίγο μετά την αναχώρηση.

Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ίσως εξερράγη η δεξαμενή καυσίμων του πλοίου.

“Το τουριστικό σκάφος ήταν περίπου 200 μέτρα από το λιμάνι, όταν έπιασε φωτιά”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Heronimus Guru, από την Εθνική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης της Ινδονησίας. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη στο φέρυ, αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι δε θεωρεί ότι προκλήθηκε από βόμβα.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος των περισσότερων από 17.000 νησιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τουριστικά σκάφη, αλλά η βιομηχανία αυτή δυστυχώς διαθέτει χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και έχουν γίνει κατά καιρούς πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024