Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρνητικό το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την αξιοποίηση του Καστέλο στην Κέρκυρα
Επενδύσεις

Αρνητικό το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την αξιοποίηση του Καστέλο στην Κέρκυρα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάνοντας λόγο για 'αναγκαιότητα διαφύλαξης και ανάδειξης των ιστορικών κτιρίων'.

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε ότι καταψήφισε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), που αφορά στο ιστορικό κτίριο του Καστέλο, στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας, αιτούμενο μάλιστα την απόδοσή του στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αξιοποίησή του. Σημειωτέον ότι η μελέτη που επικαιροποιεί την αντίστοιχη που είχε εκπονηθεί τον Φεβρουάριο του 2014 προβλέπει μικτή χρήση του ακινήτου και συγκεκριμένα στη ζώνη Ι χρήση “τουρισμού – αναψυχής” και στη ζώνη ΙΙ χρήση “τουριστικού – παραθεριστικού χωριού”.

Η πρώτη ζώνη εκτείνεται στο 21,5% του ακινήτου και αφορά το κυρίως κτίριο και την ευρύτερη ζώνη γύρω από αυτό και η δεύτερη ζώνη αναπτύσσεται περιμετρικά της ζώνης Ι και αντιστοιχεί στο 78,5% της συνολικής έκτασης. Με την επισήμανση ότι το κτιριακό συγκρότημα του Καστέλο Μιμπέλι και των 3 βοηθητικών κτισμάτων, ιδιοκτησίας ΤΑΙΠΕΔ, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο, ενώ και ο χώρος που το περιβάλλει είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, το Περιφερειακό

Συμβούλιο καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάνοντας λόγο για “αναγκαιότητα διαφύλαξης και ανάδειξης των ιστορικών κτιρίων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024