Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑκυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Επηρεάζονται και οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του γαλλικού εναέριου χώρου και γι’αυτό συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Δεκάδες πτήσεις αναγκάστηκαν να ακυρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες British Airways και Ryanair χθες και σήμερα, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, λόγω της 14ης κατά σειρά απεργίας των Γάλλων ελεγκτών κυκλοφορίας για φέτος.  

Η Ryanair ακύρωσε 22 πτήσεις χθες το βράδυ και 72 σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Η Aer Lingus ανέφερε επίσης ότι ένας αριθμός πτήσεών της έχει ακυρωθεί.

Επηρεάζονται και οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του γαλλικού εναέριου χώρου και γι’αυτό συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Η British Airways αρνήθηκε να πει πόσες πτήσεις της έχουν επηρεαστεί, λέγοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα. “Δυστυχώς, εάν η απεργία συνεχιστεί θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε κάποιες πτήσεις, ενώ κάποια δρομολόγια κοντινών αποστάσεων πιθανόν να έχουν διακοπές και καθυστερήσεις, δεδομένου του όγκου των πτήσεων που κανονικα χρησιμοποιούν τον εαέριο γαλλικό χώρο σε καθημερινή βάση”.

Η Ryanair είπε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη, όπου είναι δυνατόν, για να βοηθήσει τους πελάτες της που επηρεάζονται ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. “Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την αποτροπή αυτών των επαναλαμβανόμενων απεργιών που συνεχώς διαταράσσουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η A4E, η ομάδα που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, η Ryanair και η μητρική εταιρεία της Βritish Airways, IAG, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για τη μείωση των επιπτώσεων των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.


Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024