Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςTo Navarino Challenge 2016 ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις
Αθλητικός τουρισμός

To Navarino Challenge 2016 ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις

Χιλιάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλουσιότερο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ποτέ η διοργάνωση.

Το Navarino Challenge 2016 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και δημιουργώντας σπουδαίες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα.
 
Περισσότεροι από 2.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού (σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις – 82 ετών η γηραιότερη αθλήτρια), αγκάλιασαν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 δραστηριότητες στη Μεσσηνία και την Costa Navarino από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Το Navarino Challenge συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς είχε συμμετοχές από χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Γκάνα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino, κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμβάλλοντας στη στήριξη του ξενοδοχειακού τουρισμού και την προώθηση της Μεσσηνίας ως προορισμού παγκοσμίως. 
 
Πανοραμική άποψη των κολυμβητών του Navarino Challenge στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου (photo credit: Loukas Hapsis)
 
Το Navarino Challenge προωθεί την αξία του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι ακολουθώντας τον σκοπό συνολικά του Ολυμπιακού Κινήματος με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών που εκπαιδεύουν τους νέους μέσω του αθλητισμού, χωρίς καμιά διάκριση. Παράλληλα, τους ενημερώνουν για τα οφέλη της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποιούν τον κόσμο για τη στήριξη της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Συνολικά στο «Navarino Challenge» συμμετείχαν ενεργά περισσότερα από 800 παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες του τριημέρου.
 
Το Navarino Challenge καινοτόμησε με το “Navarino Challenge” chatbot
Η εταιρεία MPASS συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση και συνέβαλε στην επιτυχία αυτής, με τη δημιουργία του «Navarino Challenge» chatbot. Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία αφού είναι το πρώτο chatbot αθλητικού τουρισμού που έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έχουν αυτόματες προσωπικές ενημερώσεις για προσφορές και εκδηλώσεις, τη στιγμή που ήθελαν να έχουν την πληροφορία, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στην επίσημη σελίδα του Navarino Challenge στο Facebook. Το πιο σπουδαίο είναι πως για πρώτη φορά προσφερόταν η δυνατότητα να λάβει κάποιος αυτόματα τον επίσημο χρόνο τερματισμού του, σε όποια διαδρομή και αν συμμετείχε, με προσωπικό μήνυμα στο Facebook messenger, πληκτρολογώντας απλά το BIB number του. 
 
Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και τη στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Η διοργάνωση εντάχθηκε για  μια ακόμη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με την ενέργεια #BeActive που έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 
 
Στη φωτογραφία: Πέρασμα του Κωνσταντίνου Καρνάζη και των συμμετεχόντων του Navarino Challenge από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς (photo credit: Elias Lefas)

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024