Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤα πιο ευφάνταστα lobby ξενοδοχείων κατά την Hotels.com
Ξενοδοχεία

Τα πιο ευφάνταστα lobby ξενοδοχείων κατά την Hotels.com

Η Hotels.com γιορτάζει τα 25α γενέθλιά της με μια ανασκόπηση στα πιο ευφάνταστα και ιδιαίτερα λόμπι των ξενοδοχείων την τότε και τώρα.

Το συναρπαστικό συναίσθημα του να περνά κανείς την πόρτα ενός ξενοδοχείου και να κατευθύνεται προς το λόμπι, γνωρίζοντας πως αυτή ακριβώς τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του, είναι γνωστό σε όλους. Η πρώτη εντύπωση από το λόμπι ενός ξενοδοχείου μένει στο μυαλό  και δίνε τον τόνο στη όλη εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχίο.

Τα λόμπι είναι για καιρό τώρα η “καρδιά και η ψυχή” των ξενοδοχείων, αλλά είναι επίσης και το μέρος που έχει αλλάξει περισσότερο από κάθε άλλο αυτά τα χρόνια. Η Hotels.com, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια λειτουργίας της, κάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη των λόμπι των ξενοδοχείων στα χρόνια αυτά, καθώς αυτοί οι απλοί “κόμβοι” υποδοχής έχουν μετατραπεί από απλό μέρος για check in στην πραγματική “καρδιά” κάθε ξενοδοχείου.

Ο ρόλος του λόμπι
Το πάλαι ποτέ απλό πέρασμα των επισκεπτών και πολύ συχνά ένας υποτονικός, άψυχος χώρος, το λόμπι των ξενοδοχείων έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολύ-λειτουργικό και συχνά μαγικό χώρο, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, ασυνήθιστες υπηρεσίες ή διασκεδαστικές ανακαλύψεις. Παραμένει βέβαια ο χώρος υποδοχής και αποχώρησης των επισκεπτών, αλλά εκτός αυτού είναι και ένας κοινωνικός κόμβος, ένας χώρος διασκέδασης ή ακόμη και ένας χώρος εργασίας. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει λόγω της τεχνολογικής προόδου, καθώς τα σημερινά λόμπι πρέπει να είναι κατάλληλα για φωτογράφηση για το Instagram και να παρέχουν συνεχή πρόσβαση στο Internet σε κάθε σημείο τους.

Η Hotels.com αποκαλύπτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, ιδιαίτερα και όμορφα λόμπι ξενοδοχείων που παρέχουν μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες την τελευταία αυτή 25ετία.

Το Playground Lobby στο 4στερο ξενοδοχείο Barcelo Malaga

Το Barcelo Malaga είναι ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της Μάλαγα στην Ισπανία, με ένα εκπληκτικό λόμπι, που πρέπει κανείς να το δει για να το πιστέψει. Το βασικότερο θέαμα είναι η τεράστια τσουλίθρα που διαθέτει από ανοξείδωτο ατσάλι, γνωστή ως EDHA (που σημαίνει “τσουλίθρα για τολμηρούς” στα ισπανικά). Η κατασκευή αυτή κατεβάζει τους επισκέπτες από τον πρώτο όροφο κατευθείαν στο B-Lounge bar. Είναι κατάλληλη για όσους ανυπομονούν να πιούν ένα γευστικό κοκτέιλ.

Το Coffee Connoisseur Lobby στο 5στερο ξενοδοχείο Lux Belle Mare, στον Άγ. Μαυρίκιο

Μόλις πατήσει κανείς το πόδι του στο πολυτελές υπαίθριο λόμπι του Lux Belle Mare στον Άγιο Μαυρίκιο, ξέρει πως βρίσκεται στον παράδεισο. Το γαλήνιο αυτό σκηνικό διαθέτει ένα χαλαρό καθιστικό και μια απρόσμενη αλλά ευχάριστη μυρωδιά καφέ στον αέρα, όπως μπαίνει κανείς  στο εσωτερικό του. Αυτό συμβαίνει επειδή το λόμπι συστεγάζεται με το Cafe Lux, ένα εξαιρετικό

καφέ, στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει διάφορες γεύσεις καφέ από τους καλύτερους επαγγελματίες ή ακόμη να παρακολουθήσει τη διαδικασία του καβουρδίσματος των κόκκων του καφέ, προτού διανεμηθεί στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του νησιού.

Το Garden Lobby στο 5στερο ξενοδοχείο ICON, στο Χονγκ Κονγκ
Ο μεγαλύτερος εσωτερικός κήπος της Ασίας που σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης βοτανολόγο Patrick Blanc, βρίσκεται πάνω από το λόμπι του Hotel Icon, στην περιοχή Kowloon του Χόνγκ Κόνγκ. Στο ξενοδοχείο αυτό, το πράσινο συναντά την εξαιρετική θέα, καθώς ο εσωτερικός αυτός κήπος, ο οποίος έχει περισσότερα από 8.000 φυτά, λειτουργεί ως υποδοχή στο καφέ “Green” του λόμπι.

Τα 11 κορυφαία λόμπι ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το Hotel.com

  • Ace Hotel London Shoreditch (5 αστέρων)
  • Citizen New York Times Square (4 αστέρων)
  • Barcelo Malaga (4 αστέρων)
  • Room Mate Grace, New York (4 αστέρων)
  • Ovolo 1888 Darling Harbour, Sydney (4 αστέρων)
  • U&Me Hotel, Umea in Sweden (4 αστέρων)
  • Lux Belle Mare, Mauritius (5 αστέρων)
  • Hotel ICON, Hong Kong (5 αστέρων)
  • Hotel Zetta San Francisco (4 αστέρων)
  • Molitor Paris by MGallery (5 αστέρων)
  • InterContinental Hong Kong (5 αστέρων)

 

 

Στη φωτογραφία, το Garden Lobby στο 5στερο ξενοδοχείο ICON, στο Χονγκ Κονγκ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024