Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξημένο το κόστος για τους τουρίστες μεγάλων αποστάσεων λόγω της αποδυναμωμένης στερλίνας
Τουρισμός και οικονομία

Αυξημένο το κόστος για τους τουρίστες μεγάλων αποστάσεων λόγω της αποδυναμωμένης στερλίνας

Το Κέιπ Τάουν ήταν η πιο φτηνή από τις 34 πόλεις και προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα, αντικαθιστώντας το Μπαλί, που βρισκόταν στην κορυφή των πιο φτηνών τουριστικών θερέτρων για τα τρία τελευταία χρόνια.

Η αποδυνάμωση της λίρας έχει αυξήσει αισθητά τα τουριστικά κόστη στα ταξίδια μακρινών προορισμών, με το ποσοστό της αύξησης μάλιστα να ανέρχεται σε 5%, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από το Post Office του Ην. Βασιλείου.

Η πιο πρόσφατη έρευνα για διακοπές σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων, βασισμένη σε στοιχεία της Travelbag και διασταυρωμένες πληροφορίες από τοπικά τουριστικά γραφεία της Βρετανίας, αποκάλυψε ότι οι τιμές των τουριστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων και των ποτών, έχει αυξηθεί κατά 25% από τότε που επικράτησε η ψήφος για έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ωστόσο, στο 40% των περιοχών και των θερέτρων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, οι τοπικές τιμές έπεσαν σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα του 2015, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της πτώσης της στερλίνας.

Το Κέιπ Τάουν ήταν η πιο φτηνή από τις 34 πόλεις και προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα, αντικαθιστώντας το Μπαλί που βρισκόταν στην κορυφή των πιο φτηνών τουριστικών θερέτρων για τα τρία τελευταία χρόνια.

Με 48,89 λίρες για ένα καλάθι με 10 τουριστικά αντικείμενα, η πόλη της Νοτίου Αφρικής ήταν αισθητά φτηνότερη από το Μπαλί, η οποία είχε κόστος 62,56 λίρες. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 50% της τιμής του φαγητού σε εστιατόρια τους τελευταίους 12 μήνες. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Τόκιο με κόστος 63,87 λίρες, το οποίο είχε πτώση 8% στις τοπικές τιμές, αμβλύνοντας την επίδραση αύξησης κατά 24% στην αξία του γιεν έναντι της στερλίνας.

Ο Andrew Brown από το Post Office Travel Money δήλωσε: “Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες στις διακοπές μακρινών αποστάσεων φέτος για τους Βρετανούς τουρίστες, αλλά τα καλά νέα είναι πως οι τοπικές μειώσεις των τιμών σε πολλούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς θα βοηθήσουν να μειωθεί η επίδραση της ασθενέστερης πλέον στερλίνας”.

Το Top 10 των μεγαλύτερων μειώσεων

  • Σιγκαπούρη: -30%
  • Μαϊάμι, ΗΠΑ: -14%
  • Τόκιο, Ιαπωνία: -8%
  • St James, Μπαρμπέιντος: -4%
  • Darwin, Αυστραλία: -3%
  • Punta Cana, Δομινικανή Δημοκρατία: -2%
  • English Harbour, Αντίγκουα: -2%
  • Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: -2%
  • Austin, ΗΠΑ: -2%

 

Στη φωτογραφία, άποψη του Κέιπ Τάουν, στη Νότιο Αφρική.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024