Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έτοιμη να υποδεχθεί 1.000 chef από όλο τον κόσμο
Worldchefs Congress & Expo 2016

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έτοιμη να υποδεχθεί 1.000 chef από όλο τον κόσμο

Κατά την ιστορία των 86 χρόνων του, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo θα φιλοξενηθεί σε μεσογειακή χώρα και μάλιστα στην Ελλάδα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως επίσημος τοπικός φορέας στήριξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo 2016, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφθούν τη διοργάνωση για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους και καταξιωμένους chefs από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη στήριξή της, ώστε να συνεισφέρει στην προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας και να συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου. Επίσης, ο Πάτερ Επιφάνειος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταξιωμένων ομιλητών του Παγκόσμιου Συνεδρίου και θα προσφέρουν τη δική τους πινελιά στη διοργάνωση αυτή.

Κατά την ιστορία των 86 χρόνων του, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo θα φιλοξενηθεί σε μεσογειακή χώρα και μάλιστα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το Worldchefs Congress διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου- διάσημοι αρχιμάγειρες που έχουν βραβευθεί και κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο χώρο, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, επικεφαλείς εταιρειών τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, καθώς και επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ’ όλον τον κόσμο- στα πλαίσια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και παράλληλα να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα στη λίστα των καταξιωμένων αυτών ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο “πατέρας” της μοριακής κουζίνας Hervé This, ο Mark Moriarty, ο Peter Kuruvita, ο George Calombaris, ο Dimitrios Chronopoulos και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, το Worldchefs Congress & Expo 2016 θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες, μια εμπορική έκθεση και πολλές γαστρονομικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό. Καθώς η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ξανά σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου, θα αποτελέσει μία δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024