Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυρρίκνωση πτήσεων ανακοίνωσε η Ryanair για την Ελλάδα το 2017
Αεροπορικές εταιρείες

Συρρίκνωση πτήσεων ανακοίνωσε η Ryanair για την Ελλάδα το 2017

Περικοπή κατά 2% των πτήσεών της στην Ελλάδα αποφάσισε η Ryanair για το καλοκαίρι του 2017, λόγω του υψηλού κόστους στα αεροδρόμια, όπως υποστήριξε. Μάλιστα, του χρόνου δε θα πετά καθόλου προς Κω.

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, με ένα νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο, συμβάλλοντας έτσι στη διακίνηση 3,4 εκατ. επιβατών ανά έτος.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας της Ryanair για το 2017 θα προσφέρει:

  • Νέα καλοκαιρινή σύνδεση: Σόφια (καθημερινή)
  • Περισσότερες πτήσεις προς Χανιά (25 εβδομαδιαίες) και Μύκονο (καθημερινές)
  • 19 δρομολόγια σε σύνολο
  • 202 εβδομαδιαίες πτήσεις
  • 3,4 εκατ. πελάτες ανά έτος

Όσον αφορά στα δρομολόγια της Αθήνας η Ryanair αναμένει αύξηση 1% για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2017, ενώ η αύξηση για τη Θεσσαλονίκη θα ανέλθει σε 14%.

Ειδικά όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, προστίθενται νέα αεροπορικά δρομολόγια από και προς την πόλη για Αμβούργο, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2017.

Η Ryanair διαθέτει ήδη 19 δρομολόγια προς κράτηση για ταξίδια έως τον Οκτώβριο του 2017, ενόψει του καλοκαιρινού της προγράμματος. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν να αναμένουν ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις, καθώς το πρόγραμμα “Always Getting Better” εξακολουθεί να προσφέρει νέα δρομολόγια, ψηφιακές καινοτομίες, νέο εσωτερικό αεροσκαφών και ακόμα χαμηλότερους ναύλους.

Ο κ. David O’Brien, εμπορικός διευθυντής της Ryanair δήλωσε στην Αθήνα: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, με ένα νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο, συμβάλλοντας στη διακίνηση 3,4 εκατ. επιβατών ανά έτος και στη στήριξη 2.600 παράπλευρων θέσεων εργασίας στην Αθήνα, ενώ εξακολουθούμε να ισχυροποιούμε την παρουσία μας στην Ελλάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Δυστυχώς οι προτάσεις της Ryanair για την επέκταση της τουριστικής περιόδου απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, έχοντας ως αποτέλεσμα να επικεντρώσουμε την ανάπτυξή μας στην υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.

Παρόλα αυτά, είμαστε χαρούμενοι για την έναρξη της πρώτης επίσημης συνεργασίας μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η οποία θα συνδράμει στην προβολή της Ελλάδος ως ιδανικό προορισμό για διακοπές προς το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές φθινοπώρου, καθώς και για σύντομες αποδράσεις”.

O κ. O’Brien συνέκρινε ακόμη την αντιμετώπιση της αεροπορικής εταιρείας από τη ιταλική κυβέρνηση με εκείνη από τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και τόνισε ότι στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι 10 νέα αεροσκάφη με βάση την Ιταλία (μια επένδυση άνω του ενός δισ. ευρώ), 44 νέα δρομολόγια, 3 εκατ. επιβάτες (αύξηση 10% το 2017), με πάνω από 35 εκατ. επιβάτες να πετούν προς / από ιταλικά εροδρόμια με Ryanair το 2017 και 2.250 θέσεις εργασίας στα αεροδρόμια της γείτονος χώρας το επόμενο έτος.

“Η καμπάνια του ΕΟΤ και της Ryanair, θα εστιάσει στην προώθηση ελληνικών προορισμών και στην αύξηση των κρατήσεων μέσα από μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΕΟΤ, το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα στα καλύτερα της, στο Ryanair.com, το μεγαλύτερο σε αεροπορικό site σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως (πηγή: Similarweb)”, συνέχισε ο κ. O’Brien.

“Οι πελάτες της Ryanair, μπορούν να αναμένουν ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις, καθώς το πρόγραμμα ‘Always Getting Better’ θα προσφέρει νέα δρομολόγια, ψηφιακές καινοτομίες, νέο εσωτερικό αεροσκαφών και ακόμα χαμηλότερους ναύλους.

Για να γιορτάσουμε την ανακοίνωση του καλοκαιρινού προγράμματος Αθήνας για το 2017, απελευθερώνουμε  θέσεις από Αθήνα από μόνο 9.99€, διαθέσιμες προς κράτησή έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (22 Σεπτεμβρίου), για ταξίδια από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Καθώς οι μοναδικοί αυτοί ναύλοι θα εξαντληθούν σύντομα, οι πελάτες μας θα πρέπει να συνδεθούν τώρα στο ryanair.com ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024