Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜείωση 18% των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στη Λήμνο το διάστημα Μάιος-Αύγουστος 2016
Προορισμός

Μείωση 18% των τουριστικών αεροπορικών αφίξεων στη Λήμνο το διάστημα Μάιος-Αύγουστος 2016

Οι επισκέπτες του νησιού, κυρίως Έλληνες, έχουν περιορίσει σε 4,4 διανυκτερεύσεις τη διάρκεια παραμονής στο νησί. Επιπλέον, εχει μεγαλώσει η διοχέτευση επισκεπτών σε 'μαύρα' καταλύματα, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλο ρεύμα σπιτιών που συμμετέχουν σε προγράμματα, όπως της airbnb.

Σύμφωνα με τη Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, “το  τουριστικό προϊόν ‘Λήμνος’ σώθηκε από τις διάφορες συγκυρίες –κατ’αρχήν– όμως πραγματικά, συμμετείχε στα παγκόσμια προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας και την περιοχή μας (ΒΑ-Αν. Αιγαίο). Εμφανές πρόβλημα όπως φαίνονται στα στοιχεία η κατά 18% μείωση τουριστών που ήρθαν στο νησί με αεροπορικές πτήσεις. Φαινόμενο προς αποφυγή, η απαράδεκτη αργοπορία αντίδρασης όλων μας, των τουριστικά σχετιζόμενων, με τις απώλειες αγορών στις οποίες το νησί έχει ήδη δώσει ‘εξετάσεις’ (Πολωνία – Ιταλία κ.ά.), παρόλο ότι τα σημάδια μας είχαν δοθεί πολύ νωρίτερα .Βέβαια το θετικό +5,2% (μη συμπεριλαμβανομένων βέβαια της απόλυτης έλλειψης πελατών κρουαζιέρας) δίνει έναν αέρα αισιοδοξίας σε όλους μας”.

Όπως επισημαίνοι οι ξενοδόχοι της Λήμνου, τα ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων απο το αεροδρόμιο
“Ήφαιστος” και το Λιμεναρχείο Μύρινας, καταδεικνύουν 5 πράγματα:

“1) Οι επισκέπτες του νησιού, κυρίως Έλληνες, έχουν περιορίσει σε 4,4 διανυκτερεύσεις τη διάρκεια παραμονής στο νησί (2015 περίπου 5,5 και 2014 περίπου 6,5 διανυκτερεύσεις).

2) Έχει μεγαλώσει η διοχέτευση επισκεπτών σε “μαύρα” καταλύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλο ρεύμα σπιτιών που συμμετέχουν σε προγράμματα, όπως της airbnb, με ό,τι αυτό σημαίνει στην ουσιαστική οικονομία.

3) Είναι πλέον υποχρεωτικό για το νησί μας, να στραφεί σε αγορές του εξωτερικού, είτε με προγράμματα οργανωμένων γραφείων, είτε σε specialists ( ειδικά γραφεία τουρισμού, που κυρίως απευθύνονται σε travelers και όχι σε tourists) Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, έχει ήδη τρία projects που έχει επεξεργαστεί και είναι προς υλοποίηση.

4) Είναι υποχρεωτικό να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο, έχοντας εμείς την ευθύνη ως νησί την έλευση τουριστών ειδικού κοινού, ψάχνοντας συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες που θα κάνουν πτήσεις από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα και από την Αθήνα που είναι η κύρια πηγή τουρισμού, λόγω όγκου πληθυσμού. Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, έχει συγκεκριμένη πρόταση να καταθέσει στους αρμόδιους, από τη στιγμή που οι θέσεις της θα παρθούν σοβαρά υπ’όψιν.

5) Είναι δεδομένο ότι η Λήμνος έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί ένα φανατικό, νέο κοινό που έρχεται για το εναλλακτικό στο νησί. Έχουμε ως νησί 5 στοιχεία τα οποία δεν έχουμε εκμεταλλευτεί, τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε, για ένα μέρος που έχει παθογένειες στην οικονομία του( μικρές επιχειρήσεις, περιορισμένες παραγωγές, απομάκρυνση νέων από την παραγωγή – όποιου επιπέδου-, έλλειψη σχεδιασμού και lobbying στις εκάστοτε κεντρικές διοικήσεις κ.ά. πολλά). Αυτά τα στοιχεία είναι
α) ο αέρας (αθλητισμός, καθαρό πνεύμα
β) Ο πολιτισμός μας από τα αρχαία έως και τα νεώτερα χρόνια
γ) εξαιρετικά προϊόντα
δ) εξαιρετικό αεροδρόμιο
ε) γεωγραφική θέση μέσα στο παγκόσμιο χάρτη

Είναι μεγάλη επιτυχία η κίνηση από διάφορες πλευρές εντός και εκτός νησιού, για την αναγνωρισιμότητα του νησιού, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά είναι σε πάρα πολύ εμβρυακό στάδιο ακόμα. Προτεινόμενη άμεσα ενέργεια είναι η δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου, με σημαντικό budget όμως, και με σοβαρή και άμεση μελέτη από ειδικούς των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λήμνου, έναντι μιας παγκόσμιας αγοράς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024