Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΣτο ΔΣ του FEE ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
Περιβάλλον

Στο ΔΣ του FEE ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης

Το FEE ιδρύθηκε το 1981 και έχει ως εκπροσώπους μη κυβερνητικές οργανώσεις από 75 χώρες, που εφαρμόζουν κατ'αποκλειστικότητα σε εθνικό επίπεδο τα προγράμματά του.

Ο κ. Νίκος  Πέτρου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, (ΕΕΠΦ), εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Σεπτεμβρίου στην Ινδία.

Η εκλογή αυτή σε μια τόσο καίρια θέση του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) της χώρας μας. Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜKO εθνικής εμβέλειας. Δραστηριοποιείται αδιάλειπτα από το 1951 για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και έχει βραβευτεί για το έργο της από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford. Διαχειρίζεται πέντε δίκτυα ΠΕ, τα μόνα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Το FEE ιδρύθηκε το 1981 και έχει ως εκπροσώπους μη κυβερνητικές οργανώσεις από 75 χώρες, που εφαρμόζουν κατ’αποκλειστικότητα σε εθνικό επίπεδο τα προγράμματά του. Αυτά είναι τρία Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά σχολικής ηλικίας (Οικολογικά Σχολεία, Μαθαίνω για τα Δάση και Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον) και τα προγράμματα αειφορικής διαχείρισης και εκπαίδευσης Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) και Green Key.

Ο κ. Πέτρου με την ευκαιρία της εκλογής του δήλωσε: “Η εκπαίδευση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων αποτελεί προτεραιότητα της ΕΕΠΦ από την ίδρυσή της, εδώ και 65 χρόνια, αφού αναφέρεται σαφώς στο καταστατικό της. Παράγει κοινωφελές έργο με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η Εταιρία μας είναι από τα παλαιότερα μέλη του FEE και διαχειρίζεται όλα του τα προγράμματα με μεγάλη επιτυχία. Είναι σταθερά μεταξύ των πρώτων τριών χωρών παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες, έχει περίπου το 10% των βραβευμένων με Green Key ξενοδοχείων και τη φετινή χρονιά στα τρία διεθνή δίκτυα ΠΕ συμμετέχουν σχεδόν 500 σχολεία από όλη τη χώρα. Πιστεύω ότι η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός τόσο ισχυρού διεθνούς οργανισμού αναβαθμίζει τη θέση της ΕΕΠΦ αλλά και της Ελλάδας και θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε τα δίκτυά μας. Από την άλλη, η ΕΕΠΦ διαθέτει σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία και ιδέες, και μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην επέκταση του FEE, ιδιαίτερα σε νέες χώρες μέλη του”.

H νέα σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE είναι:

  • Πρόεδρος: Lesley Jones (Ουαλία)
  • Αντιπρόεδρος: Amine Ahlafi (Μαρόκο)
  • Ταμίας: Ian Humphreys (B. Ιρλανδία)
  • Mέλη του ΔΣ:
    – Lourdes Diaz
    (Πουέρτο Ρίκο) – Yπεύθυνη για το Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”
    Jose Hendriksen (Ολλανδία) – Yπεύθυνη για το Πρόγραμμα “Green Key”
    Laura Hickey (ΗΠΑ) – Yπεύθυνη για το Πρόγραμμα “Οικολογικά Σχολεία”
    Νίκος Πέτρου (Ελλάδα) – Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα “Μαθαίνω για τα Δάση”
    Βoris Susmak (Σλοβενία) – Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”

 

Στη φωτογραφία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του FEE (στην άκρη αριστερά ο κ. Νίκος Πέτρου).



Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024