Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: Πρωτοφανής η πολιτική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: Πρωτοφανής η πολιτική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού

Η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, σχολιάζοντας την πτώση των τουριστικών εισπράξεων κατά -3,5% τον Ιούλιο, τόνισε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και τραγική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και προκλητική αδιαφορία στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας.

Η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού:

“Στην αιχμή της τουριστικής περιόδου της χώρας μας, τον μήνα Ιούλιο, νέα πτώση των τουριστικών εισπράξεων κατά -3,5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, καταγράφει δυστυχώς η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνολικά, ωστόσο, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016, η μείωση φτάνει το 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015.

Παρά τους πρόσφατους, βιαστικούς πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης, ούτε οι τουριστικές αφίξεις της τελευταίας στιγμής (last minute) –που και αυτές σημειώθηκαν λόγω της πληρότητας των τουριστικών προορισμών των διεθνών ανταγωνιστών μας– στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την πτωτική πορεία των εσόδων στον ελληνικό τουρισμό.

Υπάρχει πρωτοφανής πολιτική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη θωράκιση της κυριότερης παραγωγικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

Υπάρχει τραγική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από την Κυβέρνηση και προκλητική αδιαφορία στην αποκατάσταση της εικόνας της χώρας μας.

Υπάρχει υπερφορολόγηση, που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τη βιωσιμότητά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από τον τουριστικό κλάδο.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Συμφωνία Αλήθειας, προτάσσουν ως επιβεβλημένη πλέον ανάγκη ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο Πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και φορολογικών κινήτρων για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και την ισχυροποίησή του στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που του αξίζει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024