Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕπαφές Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ με τουριστικούς φορείς της Γαλλίας στην IFTM-TOP RESA 2016
Εκθέσεις

Επαφές Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ με τουριστικούς φορείς της Γαλλίας στην IFTM-TOP RESA 2016

Εκτός από τις επαφές με Γάλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Γαλλίας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας (με πληθυσμό άνω των 60 εκατ. κατοίκων), κ. Priyank Kharge.

Ειδική εκδήλωση για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM-TOP RESA 2016 στο Παρίσι. Στην εκδήλωση παρέστησαν η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Παρίσι κα Μαρία Θεοφίλη.

Το “παρών” έδωσε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της Γαλλίας, εκπρόσωποι των γαλλικών ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και travel bloggers. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των Ελλήνων εκθετών και Γάλλων εκπροσώπων. Επίσης έγιναν κληρώσεις ταξιδιών για την Ελλάδα με την υποστήριξη του ΕΟΤ, αλλά και τη  συνδρομή των τριών περιφερειών που συμμετείχαν στην έκθεση (Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης), του Δήμου Βόλου, καθώς και της Aegean Airlines.

Η προσφορά των ταξιδιών εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα των προωθητικών δράσεων και ενεργειών, που υλοποιεί ο ΕΟΤ, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου, για την προβολή και προώθηση δημοφιλών αλλά και νέων ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στη χώρα μας ξένων Tour Operators και ΜΜΕ του εξωτερικού από τις αγορές- στόχους.

Ακόμη, ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας κ. Priyank Kharge. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας με το κρατίδιο της Καρνατάκα (μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες της Ινδίας με πληθυσμό άνω των 60 εκατ. κατοίκων), στο πλαίσιο του “ανοίγματος” της αγοράς της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, “η Ινδία είναι μία μεγάλη αγορά και οι Ινδοί αγαπούν την Ελλάδα. Τιμούν την πολιτισμική παράδοση της χώρας μας, καθώς τη θεωρούν αντάξια της δικής τους. Συνεπώς, είναι στρατηγικής σημασίας για μας στον ΕΟΤ η σωστή τοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας, αφού κάτι τέτοιο θα αποδώσει καρπούς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού. Στην υλοποίηση του στόχου αυτού βεβαίως θα βοηθήσει  η καλύτερη αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024