Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήBrexit και τρομοκρατία θα πλήξουν τα ξενοδοχεία του Λονδίνου το 2017
Εταιρικά ταξίδια

Brexit και τρομοκρατία θα πλήξουν τα ξενοδοχεία του Λονδίνου το 2017

Τον περασμένο χρόνο, πάνω από 3,7 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν το Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους, όπως αναφέρεται βρετανικό τουριστικό γραφείο. Η πτώση όμως στον αριθμό των business ταξιδιωτών λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη θα επηρεάσει αρνητικά και λονδρέζικα ξενοδοχεία, καθώς αυτού του είδους οι επισκέπτες τείνουν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά στη διαμονή τους.

Το Λονδίνο είναι ήδη κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Τον επόμενο χρόνο όμως, το να βρει κανείς ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο θα είναι συγκριτικά με φέτος, πολύ πιο εύκολο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες φοβούνται πως η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου θα μειωθεί μετά την ψήφο για Brexit. Έτσι, διάφορες επιχειρήσεις θα κάνουν περικοπές στα ταξιδιωτικά τους σχέδια, σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers.

Η PricewaterhouseCoopers ανέφερε ότι τα επίπεδα πληρότητας στα ξενοδοχεία του Λονδίνου θα μειωθούν κατά 80%, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία εννέα χρόνια.

Τα έσοδα των ξενοδοχείων ανά διαθέσιμο δωμάτιο θα μειωθούν κατά 2,8% τουλάχιστον για φέτος και κατά 0,5% για το 2017. Διάφορα ξενοδοχεία σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως είναι το Λονδίνο, παρουσιάζουν σημαντική μείωση στο ποσοστό των τουριστών τους, μετά από μια σειρά ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της αιματηρής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι. Ως εκ τούτου, θα υπάρξει και μια πτώση στα εταιρικά ταξίδια.

Αυτή η πτώση στον αριθμό των business ταξιδιωτών θα επηρεάσει αρνητικά τα ξενοδοχειακά καταλύματα, καθώς αυτού του είδους οι επισκέπτες τείνουν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά στη διαμονή τους.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 3,7 εκατ. άνθρωποι επισκέφθηκαν το Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους, όπως αναφέρει το Γραφείο του Οργανισμού Τουρισμού του Ην. Βασιλείου.

Η Liz Hall, επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών Φιλοξενίας & Αναψυχής της PwC για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως το 2017 πρόκειται να είναι ακόμη ένα έτος-πρόκληση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία του Λονδίνου. Δήλωσε επίσης ότι το Brexit έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά την ξενοδοχειακή βιομηχανία του Λονδίνου από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, και, κατά συνέπεια, θα πλήξει και τα εταιρικά ταξίδια.

Την επόμενη χρονιά, περίπου 7.200 δωμάτια ξενοδοχείων θα προσφερθούν στους επισκέπτες, αριθμό που αποτελεί τα περισσότερα δωμάτια από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Εκτός αυτού, οι τουριστικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από την Airbnb. Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων καταγεγραμμένων στο site της Airbnb αυξήθηκε κατά 54% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της PwC.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024