Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΞ: Η προσβασιμότητα είναι μία αναγκαιότητα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

ΠΟΞ: Η προσβασιμότητα είναι μία αναγκαιότητα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και για τη διεύρυνση της δυνατότητας ακόμα περισσότερων επισκεπτών, όλων των ηλικιών και ειδικών χαρακτηριστικών, να χαρούν το ξενοδοχειακό προϊόν της Ελλάδας είναι διαρκής και αποτελεί στρατηγική επενδυτική πολιτική για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2016, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει τα εξής:
Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους-Προσβασιμότητα» αναδεικνύει και υπογραμμίζει πως πέραν των οικονομικών μεγεθών και των αριθμών, ο τουρισμός είναι μία εξόχως ανθρωποκεντρική δραστηριότητα και πως το δικαίωμα στον τουρισμό, στην αναψυχή και στις διακοπές, πρέπει να είναι καθολικό και αναφαίρετο, για κάθε πολίτη του κόσμου.
Για μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, δημιουργίας και διάχυσης εισοδήματος και απασχόλησης, η προσβασιμότητα είναι μία αναγκαιότητα και όχι απλώς μία ακόμα πτυχή του τουριστικού μας προϊόντος.
Τα ελληνικά ξενοδοχεία, η ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, αποτελούν διαχρονικά και εξακολουθητικά, βασικά «κύτταρα» του εθνικού και του περιφερειακού οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Προσελκύουν και φιλοξενούν εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις περιοχές του κόσμου, ετησίως, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλουν καθοριστικά – υπό δυσμενείς συνθήκες και ποικίλες αντιξοότητες, ενίοτε – στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, δημιουργούν απασχόληση και υποστηρίζουν σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων.
Η προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και για τη διεύρυνση της δυνατότητας ακόμα περισσότερων επισκεπτών, όλων των ηλικιών και ειδικών χαρακτηριστικών, να χαρούν το ξενοδοχειακό προϊόν της Ελλάδας είναι διαρκής και αποτελεί στρατηγική επενδυτική πολιτική για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

Η ΠΟΞ ενώνει τη φωνή της με τους αντίστοιχους ξένους και εθνικούς φορείς του τουρισμού, για έναν πιο οικουμενικό και προσβάσιμο τουρισμό“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024