Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Με τη συνδρομή του ΕΟΤ ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Αττικής

Τατιάνα Ρόκου - 30 Σεπτέμβριος 2016, 10:58

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δρομικούς αγώνες 21,1 χλμ., 10 χλμ. και 2 χλμ. – με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών από 24 διαφορετικές χώρες – όπως επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποβρύχιες δραστηριότητες, ξεναγήσεις σε σπηλιές και αρχαιολογικούς χώρους.


Υπό την αιγίδα και με την οικονομική αρωγή του ΕΟΤ πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου Αττικής “Poseidon Challenge”, που διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο «Ποσειδώνας Λαυρεωτικής και Μεσογαίας», με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η αν. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα παραστεί στην τελετή απονομής των επάθλων ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.
 
Η διοργάνωση περιλαμβάνει δρομικούς αγώνες 21,1 χλμ., 10 χλμ. και 2 χλμ. – με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών από 24 διαφορετικές χώρες – όπως επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποβρύχιες δραστηριότητες, ξεναγήσεις σε σπηλιές και αρχαιολογικούς χώρους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Ν. Αττική έως το Σούνιο και η διαδρομή θα περιλαμβάνει τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και το αρχαίο θέατρο του Θορικού και την εκδήλωση έχουν κληθεί να καλύψουν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.
 
Είναι μία ακόμη δράση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της αν. υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των κατευθύνσεων του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου για την καλύτερη δυνατή προβολή εναλλακτικών  τουριστικών προϊόντων της χώρας μας, όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός, στη χώρα όπου γεννήθηκε η παγκόσμια αθλητική ιστορία. 
 
Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού λειτουργεί ως ανταγωνιστικό κριτήριο επιλογής μιας χώρας από οργανωμένες ομάδες τουριστών με βασικά κίνητρα τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, προπονητικά προγράμματα παρακολούθησης αγώνων και αθλητικής αναψυχής. Παράλληλα η συγκεκριμένη εκδήλωση, προβάλλει περιοχές της Αττικής ιδιαιτέρου κάλλους και ιστορικής σημασίας, καθιστώντας την Αττική όχι μόνον ως προορισμό city break αλλά και βασικό προορισμό διακοπών. 

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top