Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε επιτυχώς το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων
Συνέδρια

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων

Ιστορική ήταν η συνάντηση των αρχιμαγείρων στο Λευκό Πύργο όπου αποστολές των 105 χωρών-μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων συγκεντρώθηκαν για να βγάλουν την ομαδική φωτογραφία και στη συνέχεια να παρελάσουν με τις εθνικές σημαίες τους κατά μήκος της παραλίας, για να καταλήξουν στο λιμάνι.

34 ομιλητές, 40 διαγωνιζόμενοι, 97 ανερχόμενα ταλέντα και 990 master chef παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας από 86 συνολικά χώρες, είναι ο απολογισμός του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο ξενοδοχείο THE MET
 
Η έναρξη του συνεδρίου κηρύχθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με τον αρχαιότερο ελληνικό πολεμικό χορό, τον ποντιακό πυρρίχιο, επιθυμία της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης & προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κας Βούλας Πατουλίδου η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό. 
 
Ιστορική ήταν η συνάντηση των αρχιμαγείρων στο Λευκό Πύργο όπου αποστολές των 105 χωρών-μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων συγκεντρώθηκαν για να βγάλουν την ομαδική φωτογραφία και στη συνέχεια να παρελάσουν με τις εθνικές σημαίες τους κατά μήκος της παραλίας, για να καταλήξουν στο λιμάνι. 

 

 
Στο συνέδριο διεξήχθησαν οι πολυαναμενόμενοι παγκόσμιοι διαγωνισμοί, αναδεικνύοντας τους νικητές: 
Global Chefs Challenge: Νικητής – Eero Vottonen, Φινλανδία
1ος επιλαχών: Fredrik Andersson, Σουηδία – 2ος επιλαχών: Lee Boon Seng, Σιγκαπούρη.
Hans Bueschkens Young Chefs Challenge: Νικητής – Robert Sandberg, Σουηδία
1ος επιλαχών: Tommy Jespersen, Δανία – 2ος επιλαχών: Tak Sock Hui Payuda, Σιγκαπούρη.
Global Pastry Chefs Challenge: Νικητής – Narae Kim, Νότια Κορέα
1ος επιλαχών: Frida Bäcke, Σουηδία – 2ος επιλαχών: Lee Yam Hock, Σιγκαπούρη
 
Νέος Πρόεδρος των Worldchefs εκλέχθηκε o Thomas Gugler, ενώ η Αγία Πετρούπολη κέρδισε τη διεκδίκηση για τη διοργάνωση του συνεδρίου των Worldchefs για το 2020, υπερισχύοντας των αντιπάλων της, της Λυών και του Σίδνεϊ. 

 

 
Μέσα από τη διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η προβολή της πόλης αλλά και της χώρας στο σύνολό της, καθώς οι Worldchefs εκπροσωπούν 10 εκ. σεφ σε όλο τον κόσμο. “Οποιαδήποτε μεγάλη διεθνής διοργάνωση είναι σημαντική για τη χώρα μας και ειδικά το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων όχι μόνο για τις πολλές συμμετοχές που απαριθμεί, αλλά επειδή το συγκεκριμένο κοινό είναι σε θέση να προάγει τη γαστρονομία μας, τις εξαγωγές μας και επιπλέον την προώθηση του πολιτισμού μας“, ανέφερε η κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, υπεύθυνη ανάπτυξης της ARTION Conferences & Events. Η ARTION Conferences & Events επιμελήθηκε το συντονισμό της διοργάνωσης ως επίσημος επαγγελματίας διοργανωτής του Worldchefs Congress & Expo 2016.
 
Το συνέδριο έλαβε την τιμητική υποστήριξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης το στήριξαν η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος (εθνικός φορέας υποδοχής), καθώς και οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθήνας, Βορείου Ελλάδας και Κρήτης (τοπικοί φορείς υποδοχής) και οι χορηγοί επικοινωνίας του. Αποκλειστικός Χορηγός Bill Gallagher Young Chefs Forum η Nestle, Diamond Partner η Electrolux, Χρυσός Χορηγός η Figgio, Αργυρός Χορηγός Andy Mannhart και Ginox, Χορηγός Κοινωνικής Εκδήλωσης η Delifrance.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024