Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι τουρίστες κρουαζιέρας ξοδεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους
Κρουαζιέρα

Οι τουρίστες κρουαζιέρας ξοδεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους

Παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες άνω των 45 ετών ακόμη εκπροσωπούν τον πυρήνα της αγοράς για την κρουαζιέρα, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νεότερων ανθρώπων που κανονίζουν διακοπές με κρουαζιερόπλοιο αυξάνεται συνεχώς. Το 2015, περίπου 35% των ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας ήταν ηλικίας κάτω των 45 ετών.

Τα τελευταία χρόνια οι κρουαζιέρες έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Το 2015, διεξήχθησαν περίπου 22 εκατ. κρουαζιέρες παγκοσμίως, γεγονός που φανερώνει 3% αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος. Αυτά είναι ευρήματα ειδικής έρευνας από το World Travel Monitor, που διεξήχθη από την IPK International, σε συνεργασία με την ITB Berlin.

Η Ευρώπη είναι η δεύτερη πιο σημαντική αγορά
Πίσω από τη Βόρεια Αμερική, τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη με 59% της συνολικής αγοράς το 2015, η Ευρώπη συγκεντρώνει ποσοστό 32% και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου στον τομέα της κρουαζιέρας.

Οι κρουαζιέρες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτελούν το 78% της συνολικής αγοράς, με την Ισπανία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός (18%). Η Καραϊβική έχει την δεύτερη θέση με ποσοστό 16% και είναι ο μόνος προορισμός εκτός Ευρώπης που βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε πιο προτιμώμενους προορισμούς των Ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας. Η Ιταλία είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός.

Μερικοί άλλοι τύποι διακοπών προσφέρουν παρόμοιες ευκαιρίες για χαλάρωση και για νέες εμπειρίες. Όταν βρίσκονται σε κρουαζιέρα, οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν περισσότερο τη χαλάρωση, τη βόλτα στα αξιοθέατα, καθώς και την εξερεύνηση της νέας χώρας και του πολιτισμού που επισκέπτονται. Είναι επίσης σημαντικό για αυτούς να απολαύσουν “τη θάλασσα και τη φύση”.

Οι τουρίστες κρουαζιέρας ξοδεύουν περισσότερα χρήματα
Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για όσους ταξιδεύουν με κρουαζιέρα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα όσο βρίσκονται στο ταξίδι, είτε στα ψώνια από τα μαγαζιά του πλοίου, είτε απολαμβάνοντας ένα spa. Παρά το γεγονός ότι οι κρουαζιέρες λέγεται πως δεν είναι πλέον τόσο ακριβά ή επιβλητικά όσο συνήθιζαν να είναι, τα τουριστικά έξοδα σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με άλλους. Ενώ οι Ευρωπαίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν 107 ευρώ τη νύχτα σε όλα τα ταξίδια τους το 2015, οι τουρίστες κρουαζιέρας υπερδιπλασίασαν το ποσό αυτό, φτάνοντας τα 218 ευρώ.

Το διαδίκτυο αποτελεί το πιο προτιμητέο μέσο για κρατήσεις των Ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά στην κρουαζιέρα, με ποσοστό 60%. Ωστόσο, τα τουριστικά γραφεία συνεχίζουν να έχουν ποσοστό άνω του μέσου όρου για τις κρατήσεις των κρουαζιέρων. Το 25% των Ευρωπαίων παραθεριστών κάνουν κρατήσεις μέσω τουριστικών γραφείων, ενώ μεταξύ των τουριστών κρουαζιέρας, το ποσοστό αυτό είναι στο 42%, και συνεπώς πολύ υψηλότερο από κάθε άλλο τομέα.

Παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες άνω των 45 ετών ακόμη εκπροσωπούν τον πυρήνα της αγοράς για την κρουαζιέρα, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νεότερων ανθρώπων που κανονίζουν διακοπές με κρουαζιερόπλοιο αυξάνεται συνεχώς. Το 2015, περίπου 35% των ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας ήταν ηλικίας κάτω των 45 ετών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024