Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στην Κω
Πολιτισμός

Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στην Κω

Η όλη πρωτοβουλία στοχεύει και στην προβολή και προώθηση της Κω στην τουρκική τουριστική αγορά.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι δήμαρχοι Κω και Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) αποφάσισαν από κοινού να ανακηρύξουν τουριστική ζώνη τους δύο Δήμους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού. Η συμφωνία αυτή άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, να μετουσιώνεται σε κοινές πρωτοβουλίες των δύο δήμων.

Η αρχή έγινε με την “Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου”, που πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία στην Κω, την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2016.

Η προβολή των ταινιών η οποία ήταν δωρεάν για το κοινό, ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και διήρκησε μέχρι το Σάββατο 1η Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στον θερινό κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑ” της πόλης της Κω, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της ταινίας “Ikinci Sans” με πρωταγωνιστή τον διάσημο Τούρκο ηθοποιό Ozcan Deniz. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 100 Τούρκοι παραγωγοί και στελέχη της τουρκικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, 15 δημοσιογράφοι και κανάλια της γείτονος χώρας, ενώ επίσημος καλεσμένος ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ozcan Deniz και ο συμπρωταγωνιστής του Mesut can Tomay, ενώ παρευρέθηκε και ο Τούρκος ηθοποιός Sarp Levendoglu και ο γνωστός σκηνοθέτης Murat Secker.

Από τον Δήμο της Κω διοργανώθηκε εκδήλωση υποδοχής στους επισκέπτες στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Εβδομάδα Κινηματογράφου” αποτελεί θεσμό για το Δήμο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) και στόχος του αντιδημάρχου Τουρισμού Κω κ. H. Σιφάκη είναι να υπάρχει ελληνική παρουσία και στην αντίστοιχη εβδομάδα κινηματογράφου που διοργανώνεται στην τουρκική πόλη.

Η όλη πρωτοβουλία στοχεύει και στην προβολή και προώθηση της Κω στην τουρκική τουριστική αγορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024