Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Airbus καλωσορίζει το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας
Αερομεταφορές

H Airbus καλωσορίζει το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας

Η συμφωνία θέτει σε εφαρμογή το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (CORSIA).

Η Airbus καλωσορίζει την συμφωνία για το κλίμα που επιτεύχθηκε από τις κυβερνήσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 5 Οκτωβρίου 2016. Η συμφωνία θέτει σε εφαρμογή το πρώτο σχέδιο συμψηφισμού και μείωσης άνθρακα της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (CORSIA). Αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα στο σχέδιο δράσης για το κλίμα της αεροπορικής βιομηχανίας, παράλληλα με τη βελτίωση της τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων των βιώσιμων καυσίμων), την αποτελεσματική λειτουργία και τη βελτίωση των υποδομών.
 
Αυτή είναι μια κρίσιμη χρονιά για την παγκόσμια κοινότητα της αεροπορίας και του ICAO. Μετά την επιτυχή συμφωνία ενός προτύπου πιστοποίησης CO2 για τα αεροσκάφη το Φεβρουάριο που μας πέρασε, άλλο ένα βασικό ορόσημο είναι το  διεθνές πρόγραμμα αντισταθ-μίσης του άνθρακα, που υποστηρίζει την αεροπορική βιομηχανία για τη μείωση των εκπομπών CO2“, είπε ο Fabrice Bregier, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbus.
 
Η Airbus είναι πλήρως δεσμευμένη σε όλους τους πυλώνες του σχεδίου δράσης για το κλίμα με την παράδοση του πιο υψηλού αποδοτικού αεροσκάφος στην κατανάλωση καυσίμου, επίσης, υποστηρίζοντας βελτιώσεις της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας & λειτουργία των αερολιμένων σε όλο τον κόσμο, καθώς και την διεύρυνση υιοθέτησης βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων“, πρόσθεσε ο Fabrice Bregier.
 
Με τις εγκαταστάσεις της στην Τουλούζη της Γαλλίας, η Airbus είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορικών αεροσκαφών, που προσφέρει την πιο σύγχρονη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική οικογένεια αεροσκαφών, που κυμαίνονται σε χωρητικότητα από 100 έως πάνω από 600 θέσεις. Γνωστή για την καινοτομία της, η Airbus περισσότερο από ποτέ, προσφέρει προϊόντα  και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές προκλήσεις του σήμερα και θέτουν φιλόδοξους στόχους για το αύριο.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024