Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρος υλοποίηση σημαντική τουριστική επένδυση στην Κάρυστο
Ξενοδοχεία

Προς υλοποίηση σημαντική τουριστική επένδυση στην Κάρυστο

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία, σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, παραθεριστικών κατοικιών, τουριστικού λιμένα, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρου ευεξίας, συνεδριακού κέντρου και βοηθητικών υποδομών.

Την 29η Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύθηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η εγκριτική απόφαση για την ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν.3894/2010 του επενδυτικού έργου αραβικών συμφερόντων RSR EAGLE RESORT στην Κάρυστο του νομού Ευβοίας. 
 
Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα. Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 
 
Πρόκειται για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές. Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.
 
Ο όμιλος της RSR, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά σε τουριστικές υποδομές στη χώρα μας, θεωρεί σημαντική την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου και ευελπιστεί ότι η άριστη συνεργασία, ο επαγγελματισμός και η ταχύτατη ανταπόκριση που υπήρξαν από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ειδικότερα την εταιρεία Enterprise Greece κατά την ωρίμανση του έργου αλλά και την αξιολόγηση του, θα συνεχίσουν να υφίστανται ως δεδομένα και κατά την αδειοδοτική του διαδικασία.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024