Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣεβασμός στο εθνικό πένθος της Ταϊλάνδης ζητείται από τους ταξιδιώτες
Απεβίωσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης σε ηλικία 88 ετών

Σεβασμός στο εθνικό πένθος της Ταϊλάνδης ζητείται από τους ταξιδιώτες

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έθεσε περίοδο πένθους ενός έτους και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα ανεμίζουν σημαίες μεσίστιες για 30 ημέρες.

Χθές το μεσημέρι ανακοινώθηκε από την εθνική τηλεόραση της Ταϊλάνδης πως απεβίωσε ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej σε ηλικία 88 ετών. Σύμφωνα με πηγές της χώρας ο βασιλιάς ήταν άρρωστος για αρκετό διάστημα και η τελευταία του επίσημη εμφάνιση ήταν τον Ιανουάριο του 2016.
 
Ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1927. Ήταν επίσης γνωστός ως Rama IX, ο ένατος μονάρχης της Δυναστείας των Chakri. Αφού βασίλευσε από τις 9 Ιουνίου 1946, ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής κράτους στον κόσμο και ήταν η μεγαλύτερη περίοδος βασιλείας μονάρχη στην ιστορία της Ταϊλάνδης, για πάνω από 70 χρόνια.
 
Από το 2006, ο Βασιλιάς Bhumibol είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία του, και είχε περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Νοσοκομείο Siriraj. Ο βασιλιάς Bhumibol ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και οι Ταϊλανδοί τον αποκαλούσαν «Πατέρα». Διάδοχος του θρόνου είναι ο γιός του Maha Vajiralongkorn.
 
Πριν από την ανακοίνωση της διαδοχής, ο Maha Vajiralongkorn είχε επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, την Τετάρτη, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία του πατέρα του, βασιλιά Bhumibol. Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Prayut Chan-o-cha, ακύρωσε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες επισκέψεις προκαλώντας θύελλα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία του βασιλιά.
 
Η κυβέρνηση έθεσε περίοδο πένθους ενός έτους και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα ανεμίζουν σημαίες μεσίστιες για 30 ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα 14 Οκτωβρίου 2016.
 
Στο πλαίσιο του πένθους, ο Οργανισμός Τουρισμού της Ταϊλάνδης (ΤΑΤ) συνιστά στους επισκέπτες της Ταϊλάνδης να συνεχίσουν με τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους κανονικά. Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
  • Πολλοί Ταϊλανδοί θα φορούν μαύρα ή άσπρα ρούχα, ως ένδειξη πένθους. Αυτό δεν απαιτείται από τους επισκέπτες, αλλά αν είναι δυνατόν, θα ήταν συνετό να φορούν σκούρα ρούχα, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.
  • Οι επισκέπτες θα πρέπει να απέχουν από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε ακατάλληλης ή ασεβούς συμπεριφοράς.
  • Τα τουριστικά αξιοθέατα θα είναι ανοικτά ως συνήθως, με την εξαίρεση του Wat Phra Kaeo (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα) και του Μεγάλου Παλατιού, καθώς θα είναι ο χώρος των Βασιλικών Τελετών.
  • Η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη κατανόηση από τους χώρους διασκέδασης όπως τα μπαρ και νυχτερινά κέντρα για να εξετάσουν την διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η απόφαση θα ληφθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.
  • Οι περισσότερες από τις παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα, ως συνήθως, αν και κάποιες γιορτές μπορεί να αλλάξουν ως ένδειξη σεβασμού, και ορισμένες εκδηλώσεις μπορεί να είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά Bhumibol Adulyadej.
  • Όλες οι μεταφορικές, τραπεζικές, υγειονομικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά.
  • Οι σχετικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για όλους τους Ταϊλανδούς και τους επισκέπτες για τη διευκόλυνση των ταξιδιών τους σε όλη τη χώρα.
Ο ΤΑΤ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες για την κατανόηση και την υποστήριξη τους στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024