Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Όμιλος Lufthansa θα προσφέρει ακόμα περισσότερους προορισμούς διακοπών το φετινό χειμώνα
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Όμιλος Lufthansa θα προσφέρει ακόμα περισσότερους προορισμούς διακοπών το φετινό χειμώνα

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα πετούν προς 255 προορισμούς σε 101 χώρες.

Σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων 2016/2017, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα προσφέρουν στους επιβάτες τους ακριβώς 19.838 πτήσεις κάθε εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου μέσω των κόμβων τους στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες, αλλά και των point-to-point δρομολογίων θα συνδέουν 255 προορισμούς σε 101 χώρες. Οι υπηρεσίες αυτές συμπληρώνονται με περισσότερες από 18.000 πτήσεις κοινού κωδικού σε συνεργασία με περίπου 30 αεροπορικές εταιρείες-εταίρους, προσφέροντας στους επιβάτες ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την υφήλιο. Τα επιμέρους χειμερινά προγράμματα για την κάθε εταιρεία του Ομίλου θα ισχύουν από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου του 2016 έως το Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2017.
 
Τα νέα χειμερινά δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa
 
Lufthansa
Η Lufthansa θα προσφέρει περίπου 9.668 πτήσεις την εβδομάδα στο χειμερινό πρόγραμμά της εξυπηρετώντας συνολικά 194 προορισμούς. Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για τους ταξιδιώτες που αγαπούν τη Νότια Αφρική, καθώς η Lufthansa προσθέτει στο πρόγραμμα της και φέτος το χειμώνα το δρομολόγιο από τη Φρανκφούρτη προς το Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική). Από τις 2 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, ένα αεροσκάφος της Lufthansa θα απογειώνονται από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την παραλιακή πόλη κοντά στο Table Mountain. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο διευρύνει σημαντικά το πολυκομβικό δίκτυο του Ομίλου Lufthansa και συμπληρώνει ιδανικά το εποχικό δρομολογίο που προσφερόταν μέσω Μονάχου και Ζυρίχης σε συνεργασία με την Edelweiss.
 
Επιπλέον πτήσεις θα προσφέροναι όλο τον χειμώνα τόσο προς το Σαν Χοσέ (ΗΠΑ) στη Σίλικον Βάλλεϋ, όσο και άλλους ονειρικούς προορισμούς όπως ο Μαυρίκιος, το Μαλέ (Μαλδίβες) και το Κανκούν (Μεξικό). Η Lufthansa αυξάνει επίσης σημαντικά τον αριθμό των πτήσεων της προς το Ναϊρόμπι (Κένυα), το Ντάλας (ΗΠΑ) και την Πούνε (Ινδία).
 
Η Φουνσάλ (Μαδέρα) περιλαμβάνεται επίσης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πτήσεων, με ένα δρομολόγιο κάθε εβδομάδα που θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου 2016. Χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όλο τον χρόνο, το πορτογαλικό νησί αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για τους περιπατητές κατά τη χειμερινή περίοδο.
 
Στους νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς που εξυπηρετούνται από τη Φρανκφούρτη περιλαμβάνονται επίσης το Τρόμσο (Νορβηγία) και το Ivalo (Φινλανδία) που θα εξυπηρετούνται με μία πτήση την εβδομάδα αντίστοιχα. Με αυτά τα δύο νέα δρομολόγια και το ήδη υπάρχον από Μόναχο προς Κιτίλα (Φινλανδία) που εκετελείται δύο φορές την εβδομάδα, η Lufthansa θα πετά σε τρεις ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, μια περιοχή που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους λάτρεις των χειμερινών σπορ και τους παραθεριστές που επιθυμούν να δουν το Βόρειο Σέλας. Τα Τίρανα (Αλβανία) ως προορισμός θα συνεχίσουν να προσφέρονται και στο χειμερινό πρόγραμμα με καθημερινές πτήσεις από τη Φρανκφούρτη. Τέλος, το χειμερινό πρόγραμμα της Lufthansa προβλέπει περισσότερες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Φριντρισχάφεν και το Βρότσλαβ της Πολωνίας. 
 
Από τις 30 Οκτωβρίου και για όλο το χρόνο, η Lufthansa θα προσφέρει δύο φορές την εβδομάδα ένα νέο δρομολόγιο προς το Μαρακές (Μαρόκο). Επιπλέον, το Ντένβερ (ΗΠΑ) και η Τεχεράνη (Ιράν) προστίθενται στους νέους προορισμούς του χειμερινού προγράμματος, ενώ συχνότερες θα είναι οι πτήσεις προς το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι στις Η.Π.Α. και το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.
 
To Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), η Οδησσός (Ουκρανία) και το Πόρτο (Πορτογαλία) θα παραμείνουν στο πρόγραμμα δρομολογίων και το χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά οι επιβάτες θα μπορούν να πετούν από το Μόναχο και προς την πολωνική πόλη Rzeszów. Το χειμερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες εβδομαδιαίες υπηρεσίες προς Ανκόνα (Ιταλία) και Γκρατς (Αυστρία). Διπλάσιος αριθμός πτήσεων θα προσφέρεται προς τη Μάλτα.
 
Austrian Airlines
Σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα 2016/2017, η Austrian Airlines θα προσφέρει στους επιβάτες της ένα ευρύ δίκτυο με πάνω από 130 προορισμούς σε 56 χώρες. Ο αυστριακός αερομεταφορέας την προσεχή σεζόν στρέφει περισσότερο την προσοχή του στους τουριστικούς προορισμούς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις 25 Οκτωβρίου ένα Boeing 767 θα απογειώνεται με προορισμό την Κουβανική πόλη της Αβάνας μία φορά εβδομαδιαίως. Επιπρόσθετα ανά εβδομάδα θα προσφέρονται: έως δύο πτήσεις από τη Βιέννη προς τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο, δύο πτήσεις προς το Μαρακές και μία προς το Κολόμπο στη Σρι Λάνκα. Με τα παραπάνω δρομολόγια στο πρόγραμμά της η Austrian Airlines θα πετάει όλο τον χρόνο σε ένα ενδιαφέρον δίκτυο ηλιόλουστων προορισμών αντιμετωπίζοντας έτσι την αυξημένη εποχικότητα. 
 
Brussels Airlines
Τον φετινό χειμώνα η Brussels Airlines θα εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό νέων προορισμών. Ξεκινώντας από τις 6 Μαρτίου του 2017, η Βελγική αεροπορική εταιρεία θα πετάει από τις Βρυξέλλες στην ινδική μητρόπολη Μουμπάι πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ το νέο δρομολόγιο προς το Τορόντο του Καναδά, που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο, πρόκειται να συνεχιστεί και το χειμώνα.
 
Μία ευχάριστη είδηση περιμένει τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αφρική, καθώς το χειμερινό πρόγραμμα της Brussels Airlines προβλέπει αύξηση της διαθεσιμότητας στις πτήσεις προς το Μπανζούλ στη Γκάμπια και το Ντακάρ στη Σενεγάλη, δυο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Παράλληλα, συχνότερες πτήσεις προς το Έντεμπε στην Ουγκάντα και το Κιγκάλι στη Ρουάντα θα διευκολύνουν τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Ανατολική Αφρική.
 
Συγκριτικά με τον περασμένο χειμώνα, η Brussels Airlines φέτος διευρύνει σημαντικά το δίκτυο προορισμών της προσφέροντας πτήσεις από τις Βρυξέλλες στο Πόρτο (Πορτογαλία), στη Νεάπολη (Ιταλία), στο Μπέλφαστ (Ιρλανδία), στη Νυρεμβέργη (Γερμανία) και στη Ναντ (Γαλλία). Τέλος η βελγική αεροπορική εταιρεία αυξάνει και τις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Λισσαβόνα (Πορτογαλία), Μάλαγα (Ισπανία), Τενερίφη (Ισπανία), Εδιμβούργο (Ηνωμένο Βασίλειο) και Μπιλούντ (Δανία).
 
Eurowings
Η Eurowings στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων της νέας σεζόν προσθέτει στις ήδη διευρυμένες υπηρεσίες της επιπλέον συνδέσεις από την Αυστρία. Από τη νέα της βάση στο Σάλτσμπουργκ, και για πρώτη φορά φέτος, ένα αεροσκάφος της Eurowings Europe θα εκτελεί κάθε εβδομάδα έξι πτήσεις προς Ζυρίχη (Ελβετία), τρεις πτήσεις προς Γενεύη (Ελβετία), τέσσερις πτήσεις προς Βρυξέλλες (Βέλγιο), πέντε πτήσεις προς Παρίσι (Γαλλία) και τέλος πέντε πτήσεις προς Αμβούργο (Γερμανία). Επιπρόσθετα, επτά πτήσεις την εβδομάδα θα εκτελούνται προς την Κολωνία-Βόννη (Γερμανία).
 
Αντίστοιχα, πολλοί ελκυστικοί νέοι προορισμοί θα εξυπηρετούνται από τη Βιέννη. Οι επιβάτες της Eurowings θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν δύο φορές την εβδομάδα προς τη Μάλαγα, τη Φουέρτεβεντούρα και τη Λας Πάλμας ή μία φορά την εβδομάδα προς το σημαντικό προορισμό της Ανδαλουσίας, τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα στην Ισπανία. Η Ρώμη και η Πίζα θα προστεθούν στη λίστα των προορισμών προς την Ιταλία. Για τους επιβάτες που επιθυμούν να απολαύσουν τον ήλιο της Αιγύπτου, το χειμώνα προσφέρεται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από τη Βιέννη προς τη Μάρσα Αλάμ. Επίσης, η Eurowings θα εκτελεί κάθε εβδομάδα μία πτήση προς το Φάρο στην Πορτογαλία  και έντεκα πτήσεις προς τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία. Χάρη στην επέκταση του δικτύου της, για πρώτη φορά οι επιβάτες της Eurowings θα μπορούν να ταξιδέψουν σε 18 προορισμούς από τη νέα βάση της στη Βιέννη.  
 
Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, το πρόγραμμα πτήσεων μεγάλων αποστάσεων θα  επεκταθεί με μια πτήση την εβδομάδα από την Κολωνία προς την κουβανική πρωτεύουσα Αβάνα. Στο χειμερινό πρόγραμμα εντάσσεται φέτος και η αεροπορική σύνδεση της Κολωνίας με το Μαϊάμι. Ο συγκεκριμένος προορισμός των ΗΠΑ, συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στο πρόγραμμα πτήσεων, το καλοκαίρι του 2016. Συχνότερες θα είναι και οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων από την Κολωνία προς το Βαραδέρο (Κούβα), τον Μαυρίκιο και το Πουκέτ (Ταϊλάνδη).
 
Οι προορισμοί προς Λανθαρότε και Φουερτεβεντούρα στην Ισπανία και προς Λισσαβόνα στην Πορτογαλία θα προστεθούν στη λίστα των πτήσεων από Ντίσελντορφ και, παράλληλα, νέες πτήσεις από το Αμβούργο προς την Τενερίφη και τη Φουερτεβεντούρα στην Ισπανία θα προσφέρονται στους επιβάτες. 
 
Σύμφωνα με το νέο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων 2016/2017, η Eurowings θα εξυπηρετεί 91 προορισμούς σε 34 χώρες.
 
SWISS
Στο προσεχές  χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων, το αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων της SWISS, ένα Boeing 777-300ER, θα εκτελεί για πρώτη φορά πτήσεις προς το Μαϊάμι και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ από στις 3 Μαρτίου 2017, η ναυαρχίδα της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας θα πετά καθημερινά και για τη Σιγκαπούρη. Σήμερα το δρομολόγιο αυτό προσφέρεται τρεις φορές την εβδομάδα. Τον χειμώνα, η SWISS θα εντείνει επίσης τις εβδομαδιαίες συνδέσεις της προς το Αμβούργο και το Βερολίνο (Γερμανία), την Κρακοβία (Πολωνία) και το Βελιγράδι (Σερβία). Για την κάλυψη της ζήτησης για χειμερινούς προορισμούς, από τις 4 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2017 η SWISS θα προσφέρει μια σειρά νέων τακτικών πτήσεων συνδέοντας τη Ζυρίχη, με τη Σιόν (Βαλαί, Ελβετία) και το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο). Επίσης, τον φετινό χειμώνα η SWISS θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερα αεροσκάφη για τις πτήσεις προς Ισπανία (Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βαλένθια), Πορτογαλία (Λισσαβώνα) και Ιταλία (Ρώμη, Φλωρεντία). 
 
Τη χειμερινή περίοδο 2016/2017, η SWISS θα εξυπηρετεί 100 προορισμούς σε 44 χώρες.
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα 2016/2017 η SWISS σε συνεργασία με την Edelweiss θα προσφέρει πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε όλο τον κόσμο, ενώ συχνότερα θα είναι τα δρομολόγια προς τις Καναρίους Νήσους. Τέλος, για πρώτη φορά φέτος τον χειμώνα, η SWISS θα προσφέρει κάθε εβδομάδα πέντε πτήσεις προς Τενερίφη, τέσσερις πτήσεις προς Γκραν Κανάρια και δύο πτήσεις προς κάθε μια από τις αγαπημένες πόλεις της Ισπανίας, τη Φουερτεβεντούρα, τη Λανθαρότε και τη Σεβίλλη.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024