Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ζητά ο διοικητής της ΤτΕ
Τουρισμός και οικονομία

Μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ζητά ο διοικητής της ΤτΕ

Ο κ. Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, συνέστησε δέσμη μέτρων που θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό και προτείνει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Μείωση στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων προτείνει μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, συνέστησε δέσμη μέτρων που θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό και προτείνει:

  • Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
  • Την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, σε επίπεδο αεροπορικών εταιρειών, καθώς η μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων θα διευκολύνει την αύξηση της τουριστικής ζήτησης.
  • Την αναβάθμιση και αξιοποίηση υποδοµών όπως οι µαρίνες, οι οποίες µπορούν να συµβάλουν στην αύξηση του θαλάσσιου και ναυτικού τουρισµού, ενισχύοντας περαιτέρω την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα.
  • Την αναβάθμιση των λιµενικών υποδοµών και την συγκρότηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κρουαζιέρας  – ειδικά της κρουαζιέρας µε αφετηρία ελληνικό λιµένα (home porting).

Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι κρίσιμος για την οικονομία και τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου και πως για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις πρέπει και το πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης να προσαρμοσθεί, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του προϊόντος και την εξειδίκευση.

Αναλυτικότερα:

  • Αύξηση του αριθμού των αγορών–στόχων, μέσα από κατάλληλες πολιτικές μάρκετινγκ σε κάθε αγορά, με εξειδικευμένη διαφημιστική καμπάνια. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις χώρες που παρουσιάζουν την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση.
  • Επέκταση της τουριστικής ζήτησης σε όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και πέραν του παραδοσιακού προτύπου “ήλιος και θάλασσα”.
  • Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χώρα από την οποία ξεκινούν ή όπου καταλήγουν οι κρουαζιέρες, και όχι ένας απλός ενδιάμεσος σταθμός.

“Την περίοδο της κρίσης οι τουριστικές επιχειρήσεις – όπως άλλωστε όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας – αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον αυξανόμενης φορολογικής επιβάρυνσης, η οποία πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένα επισημάνει το ζήτημα και έχει τονίσει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των δημοσίων δαπανών και όχι στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Εξίσου σημαντική είναι όμως και η προσαρμογή μέσω της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Αν συμβεί αυτό θα καταστεί ευκολότερη η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, όσον αφορά τη δημιουργία ενός θεσμικού περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024