Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Airbus γιορτάζει την παράδοση του 10.000ού αεροσκάφους της
Αερομεταφορές

H Airbus γιορτάζει την παράδοση του 10.000ού αεροσκάφους της

Η Airbus πρόκειται να παραδώσει 650 αεροσκάφη, διαφόρων τύπων, έως το τέλος του χρόνου.

Η Airbus γιόρτασε την παράδοση του 10,000ου αεροσκάφους της – ένα  A350-900 στη Singapore Airlines. Η εκδήλωση σηματοδοτήθηκε από την ειδική τελετή που πραγματο-ποιήθηκε στην Τουλούζη από τον Tom Enders, CEO του Airbus Group, με ειδικό καλεσμένο τον Goh Choon Phong, CEO of Singapore Airlines.

Το αεροσκάφος που παραδόθηκε είναι το έκτο A350-900 για την Singapore Airlines, από το σύνολο των 67 που έχει παραγγείλει. Το αεροσκάφος έχει σηματοδοτηθεί με ένα ειδικό 10,000ό λογότυπο και αυτό που θα χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιήσει το νέο non-stop δρομολόγιο Σιγκαπούρης – Σαν Francisco στο τέλος αυτού του μήνα.

Με την παράδοση του 10.000ού αεροσκάφος η Airbus αποδεικνύει το μέγιστο επίπεδο ταχύτητας  παραγωγής, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι πρόκειται να παραδώσει 650 αεροσκάφη, διαφόρων τύπων, έως το τέλος του χρόνου. Τα αεροσκάφη αυτά θα έχουν από 100 μέχρι πάνω από 600 θέσεις που θα ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των αεροπορι-κών εταιριών, είτε αυτές είναι για καθημερινές διαδρομές μικρών αποστάσεων είτε οι μεγαλύ-τερες διηπειρωτικές πτήσεις στον κόσμο.   

“Από την αρχή, η καινοτομία ήταν πάντα στην καρδιά της Airbus”, δήλωσε ο Tom Enders. “Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα κατασκευάζουμε τα πιο σύγχρο-να αεροσκάφη  και τις πιο ολοκληρωμένες οικογένειες αεροσκαφών στον κόσμο. Και με μια ισχυρή έμφαση στην Ε&Τ, συνεχή καινοτομία και τη βελτίωση του προϊόντος, θα διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε μπροστά, προσφέροντας στις αεροπορικές εταιρείες ότι  καλύτερο η βιομηχανία έχει να προσφέρει.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που γιορτάζουμε αυτό το ‘ορόσημο’ με την Singapore Airlines – ένας από τους μακροβιότερούς μας πελάτες και πραγματικό συνεργάτη. Σήμερα, το SIA Group λειτουργεί όλους τους τύπους αεροσκαφών μας, που είναι εξοπλισμένα με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνικής αριστείας και ευχαριστούμε τον Όμιλο SIA για τη συνεχή εμπι-στοσύνη, συνεργασία και υποστήριξή τους”.

“Η Singapore Airlines έχει την τιμή να παραλαμβάνει το 10,000ό αεροσκάφος της Airbus. Τα αεροσκάφη της Airbus έχουν συμβάλει στην επιτυχία της Singapore Airlines κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, και είμαστε υπερήφανοι που μοιραζόμαστε αυτό το σημαντικό ‘ορόσημο’ μαζί με τον από χρόνια εταίρο μας”, δήλωσε ο Goh Choon Phong. “Εκ μέρους του προσωπικού και της διαχείρισης της Singapore Airlines, θα ήθελα να συγχαρώ την Airbus για την επίτευξη αυτού του απίστευτού ορόσημου”.

Η τρέχουσα σειρά της Airbus περιλαμβάνει συνολικά 16 μοντέλα  /τύπου – A320, A330, A350 XWB και A380.

Η Airbus έχει καταγράψει πάνω από 16.700 παραγγελίες σε διάφορα μοντέλα της και σήμερα περισσότερες από 400 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο διατηρούν Airbus αεροσκάφη στο στόλο τους. Οι παραγγελίες που έχουν γίνει και αναμένονται να κατασκευαστούν για μελλοντική παράδοση ανέρχονται σε 6.700, που είναι η υψηλότερη καταγραφή ποτέ από οποιονδήποτε κατασκευαστή αεροσκαφών και αντιπροσωπεύει περίπου 10 έτη πλήρους παραγωγής σε τρέχουσες τιμές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024