Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑυξάνονται οι αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύουν το Samsung Galaxy Note 7 στις πτήσεις τους
Αερομεταφορές

Αυξάνονται οι αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύουν το Samsung Galaxy Note 7 στις πτήσεις τους

Η Virgin Atlantic και η Air New Zealand εντάχθηκαν και αυτές στη λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύουν πλήρως τις συσκευές Galaxy Note 7 στις πτήσεις τους. Οι Air Berlin, AirAsia, Qantas, Singapore Airlines, Emirates, Malaysia Airlines και All Nippon Airways έχουν επίσης απαγορεύσει τη συγκεκριμένη συσκευή.

Στις πολλές αεροπορικές εταιρείες που έχουν ήδη λάβει μέτρα για το καινούριο κινητό τηλέφωνο της Samsung, Galaxy Note 7, έρχονται να προστεθούν οι Air Berlin, Dragonair, Vietjet και Virgin Australia, οι οποίες έχουν πλέον και αυτές απαγορεύσει την επιβίβαση επιβατών στο αεροσκάφος, με ένα τέτοιο μοντέλο κινητού πάνω τους.

Η Qantas και η Jetstar ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους: “Η απαγόρευση ισχύει για συσκευές που μεταφέρονται μέσα στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους, μέσα σε αποσκευές, καθώς και σε  χειραποσκευές”.

Η Virgin Atlantic και η Air New Zealand εντάχθηκαν και αυτές στη λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες που απαγορεύουν πλήρως τις συσκευές Galaxy Note 7 στις πτήσεις τους.

Η Virgin ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι επιβάτες της δε θα μπορούν να έχουν μαζί τους το κινητό τους σε καμία από τις πτήσεις της, οπουδήποτε και αν αυτό βρίσκεται (σε αποσκευές εντός ή εκτός καμπίνας επιβατών) είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο.

Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια εντολής ασφαλείας από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία απαγόρευσε το συγκεκριμένο κινητό σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.

“Αν και κατανοούμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια κάποιων πελατών, ωστόσο η ασφάλεια όλων των πελατών και του πληρώματός μας είναι η βασική μας προτεραιότητα”, σχολίασε εκπρόσωπος της Virgin.

Οι AirAsia, Singapore Airlines, Emirates, Malaysia Airlines και All Nippon Airways έχουν επίσης απαγορεύσει τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η British Airways και η Lufthansa έχουν απαγορεύσει το Samsung, Galaxy Note 7 σε όλες τις πτήσεις τους από και προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Χονγκ Κονγκ, αλλά όχι σε άλλα δρομολόγια.

Παρά την απαγόρευση της αμερικανικής υπηρεσίας FAA στις ΗΠΑ, η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δεν έχει ακολουθήσει το παράδειγμά της και συνεχίζει να συμβουλεύει τους αερομεταφορείς του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέπουν το τηλέφωνο, αλλά να αναγκάζουν τους επιβάτες να το έχουν στη χειραποσκευή τους και να βεβαιώνονται ότι είναι απενεργοποιημένο.

Εκπρόσωπος της CAA  δήλωσε είπε ότι η υπόθεση παρακολουθεί στενά, όμως η υπηρεσία δεν προτίθεται να αλλάξει τη συμβουλή της.

Ταξιδιώτες που θα προσπαθήσουν να πάρουν το Samsung Galaxy Note 7 μαζί τους στις πτήσεις όπου αυτά απαγορεύονται, δε θα επιβιβάζονται, θα πληρώσουν αυστηρό πρόστιμο και η συσκευή τους θα κατάσχεται.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπάρξει μέχρι τώρα περίπου 100 περιστατικά, όπου οι μπαταρίες του συγκεκριμένου μοντέλου πήραν φωτιά ή υπερθερμάνθηκαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 αναφορές για εγκαύματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024