Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠάνω από 10.000 οι αφίξεις Ιταλών τουριστών στη Χαλκιδική το 2016
Περιφέρεια

Πάνω από 10.000 οι αφίξεις Ιταλών τουριστών στη Χαλκιδική το 2016

Η Χαλκιδική είναι ένας νέος προορισμός για τους Ιταλούς Tour Operator και τα γραφεία και πήρε πλέον την πιστοποίηση ως ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους προορισμούς για τους Ιταλούς ταξιδιώτες.

Η Χαλκιδική τράβηξε τα φώτα προβολής επάνω της στην τουριστική έκθεση TTG Incontri (μόνο για επαγγελματίες του τουρισμού), που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2016.

Η Χαλκιδική είναι ένας νέος προορισμός για τους Ιταλούς Tour Operators και τα γραφεία και πήρε πλέον την πιστοποίηση ως ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους προορισμούς για τους Ιταλούς ταξιδιώτες. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, μαζί με τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Χαλκιδικής, έδωσαν το “παρών” στην έκθεση του Ρίμινι.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση του προορισμού σε τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους, ενώ στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος επεσήμανε τους λόγους που έφεραν τους Ιταλούς τουρίστες στη Χαλκιδική.

“Οι Γαλάζιες Σημαίες και η καθαρότητα των ακτών μας και ο τέλειος συνδυασμός ήλιος, θάλασσα, κουλτούρα και γαστρονομία είναι εκείνα τα σημεία που έκαναν του Ιταλούς να μας εμπιστευτούν για τις διακοπές τους”, τόνισε ο κ. Τάσιος, και κατέληξε: “Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ιταλούς ταξιδιώτες, ώστε τα επόμενα χρόνια να γίνουν σταθεροί πελάτες της Χαλκιδικής”.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο δημοσιογράφος Ansa Patrizio Nissirio, ο οποίος δήλωσε θαυμαστής της Χαλκιδικής και κατέθεσε τη δική του μαρτυρία στο κοινό για τις ομορφιές της Χαλκιδικής.

Στόχος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής είναι να δημιουργήσει μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μία κοινή καμπάνια προβολής σε ιταλικό έδαφος. Στο πλαίσιο των κοινών δραστηριοτήτων έγιναν επαφές από τον κ. Τάσιο και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρο Θάνο, για να ενωθεί το αεροδρόμιο “Μακεδονία” με τη Νότια Ιταλία, (Νάπολη – Μπάρι κ.ά.) με νέες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Volotea και η Μeridiana. Επίσης έγιναν συζητήσεις με δημοσιογράφους από περιοδικά και τηλεοπτικά δίκτυα για την προβολή της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο 2017.

Η τετραετή προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην ιταλική αγορά άρχισε να αποδίδει καρπούς. Το 2012 οι αφίξεις ανέρχονταν περίπου σε 2.000 στη Χαλκιδική, ενώ το 2016 οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024