Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠροβολή των περιπατητικών διαδρομών της Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση Tour Natur
Εκθέσεις

Προβολή των περιπατητικών διαδρομών της Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση Tour Natur

Για πρώτη φορά, προβλήθηκαν στο κοινό της έκθεσης το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας ως πύλη εισόδου στη Θεσσαλία, η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την πλευρά της Λάρισας, καθώς και οι περιπατητικές διαδρομές σε όλη την περιφέρεια.

Η εταιρεία Alpha Marketing ανέλαβε για ακόμη μια φορά την εκπροσώπηση των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας στην έκθεση Tour Natur. Η Tour Natur είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Φυσιολατρικού και Περιπατητικού Τουρισμού στη Γερμανία και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από τη γύρω περιοχή, καθώς και από τις γειτονικές χώρες, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η φετινή συμμετοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πλέον αποτελεσματική από τις προηγούμενες μια και πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και επιπλέον έγιναν επαφές και με νέα γραφεία που ξεκίνησαν πρόσφατα τη δραστηριότητα τους. Τα στοιχεία των πρακτόρων ήδη προωθούνται προς τα μέλη των Ενώσεων, ούτως ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Για πρώτη φορά επίσης προβλήθηκαν στο κοινό της έκθεσης το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας ως πύλη εισόδου στη Θεσσαλία, η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την πλευρά της Λάρισας, καθώς και οι περιπατητικές διαδρομές σε όλη την περιφέρεια, μια παρουσίαση βασισμένη σε ερευνητική εργασία που υλοποιείται από τον κ. Τάσο Γούσιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού”.

Για την προβολή και προώθηση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα ειδικά περιοδικά του χώρου, το μεγάλης κυκλοφορίας “Wandermagazin” με την ειδική έκδοση για δραστηριότητες “Outdoor”, το “Wanderlust”, το “Trekking”, καθώς και το περιοδικό της Ομοσπονδίας Περιπατητικών Ενώσεων και Συλλόγων. Σε συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των Μέσων ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σάκης Παιδής, διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή της περιοχής.

Το σημαντικότερο ίσως γεγονός των επαφών, ήταν η συνάντηση του κ. Παιδή με την κα Liane Jordan, αρμόδια για την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Μονοπατιών και η υπόσχεση του για την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης των μονοπατιών της Θεσσαλίας άμεσα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024