Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέοι προορισμοί και πτήσεις για τους επιβάτες της KLM
Αεροπορικές εταιρείες

Νέοι προορισμοί και πτήσεις για τους επιβάτες της KLM

Μαϊάμι και Κολόμπο είναι οι νέοι χειμερινοί προορισμοί της KLM. Περισσότερες πτήσεις προς Αβάνα και Κουάλα Λουμπούρ και νέες πτήσεις προς Αστάνα (Καζακστάν) και Salt Lake City (ΗΠΑ).

Με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος πτήσεων 2016, η KLM Royal Dutch Airlines προσθέτει δύο νέους διηπειρωτικούς προορισμούς στο δίκτυό της, δηλαδή το Μαϊάμι (ΗΠΑ) και το Κολόμπο (Σρι Λάνκα). Επιπλέον, η πτήση προς Αβάνα (Κούβα) γίνεται καθημερινή και η KLM θα συνεχίσει να λειτουργεί επιπλέον πτήσεις προς Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία) κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ήδη από τον Μάιο επίσης, η KLM πρόσθεσε δύο νέους ακόμη διηπειρωτικούς προορισμούς στο δίκτυό της, Αστάνα (Καζακστάν) και Salt Lake City (ΗΠΑ).

“Το καλοκαίρι προσφέραμε στους πελάτες μας έναν αριθμό-ρεκόρ καινούριων πόλεων: Επτά στην Ευρώπη και δύο διηπειρωτικοί προορισμοί, δηλαδή το Salt Lake City και την Αστάνα. Τον χειμώνα προσθέτουμε δύο επιπλέον προορισμούς: Το Μαϊάμι και το Κολόμπο. Η KLM έκανε τα πρώτα τολμηρά βήματα προς την ανάκαμψη το 2015 και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα οφέλη. Η KLM επενδύει στο δίκτυό της και προσφέρει στους πελάτες της ακόμα μεγαλύτερη επιλογή προορισμών”, δήλωσε ο Pieter Elbers, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KLM.

Μαϊάμι, ΗΠΑ
Καθ’όλη τη χειμερινή περίοδο, η KLM θα πραγματοποιεί πτήσεις τρεις φορές την εβδομάδα προς στο Μαϊάμι, με αναχώρηση από το Schiphol την Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, και επιστροφή από το Μαϊάμι τις ίδιες ημέρες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus A330-200, δυναμικότητας 30 καθισμάτων  στην World Business Class και 213 καθισμάτων στην οικονομική θέση. Η KLM εξυπηρετούσε τον προορισμό του Μαϊάμι την περίοδο 2011/2012, αλλά διέκοψε τις πτήσεις έναν χρόνο αργότερα. Η εταιρία θεωρεί ότι οι παρούσες συνθήκες της αγοράς είναι αρκετά ευνοϊκές για να επαναφέρει τις πτήσεις προς το Μαϊάμι. Η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, σημαίνοντας της επιστροφή της KLM στην πόλη, έπειτα από απουσία 4,5 σχεδόν χρόνων.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα
Το Κολόμπο είναι το οικονομικό κέντρο της Σρι Λάνκα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με περίπου 750.000 κατοίκους. Η χώρα έχει πληθυσμό 21 εκατομμυρίων κατοίκων. Η Ολλανδία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Σρι Λάνκα, η οποία ήταν γνωστή ως η Ολλανδική Κεϋλάνη κατά την περίοδο 1640-1796 και αποτελούσε Κυβερνείο της Ολλανδίας. Καθ’όλη τη χειμερινή περίοδο, η KLM θα πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα πτήση προς το Κολόμπο, που θα αναχωρεί από το Schiphol κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, και θα επιστρέφει από το Κολόμπο κάθε Τρίτη και Σάββατο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με το νέο σκάφος της KLM που προστέθηκε πρόσφατα στο στόλο της, το Boeing 787 Dreamliner το οποίο διαθέτει 30 θέσεις στην World Class Business, 48 θέσεις στην Economy Comfort και 216 καθίσματα στην Οικονομική θέση. Η πρώτη πτήση προς το Κολόμπο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, γεγονός που σηματοδοτεί την επιστροφή της KLM στο Κολόμπο μετά από  σχεδόν 20 χρόνια. Η KLM είχε αναστείλει τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα (την οποία στη συνέχεια εξυπηρετούσε μέσω Άμπου Ντάμπι) το 1997.

Περισσότερες πτήσεις προς Αβάνα
Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η KLM αυξάνει επίσης τη συχνότητα των πτήσεων προς την Κούβα και τη Μαλαισία στο τέλος του Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας μία καθημερινή πτήση προς την Αβάνα.

Περισσότερες πτήσεις προς Κουάλα Λουμπούρ μέσω της συνεργασίας με την Malaysia Airlines
Με την σταθερή της θέση στην αγορά και εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης το καλοκαίρι, η KLM αύξησε τη συχνότητα των πτήσεων προς την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ, από επτά σε δέκα πτήσεις την εβδομάδα, στα πλαίσια του θερινού προγράμματος. Ήδη από τις 20 Ιουνίου 2016 η KLM πραγματοποιεί τρεις επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Άμστερνταμ και Κουάλα Λουμπούρ, οι οποίες θα συνεχίσουν και κατά τη χειμερινή περίοδο. Η KLM και η Malaysia Airlines έχουν συνεργαστεί στενά τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσω συμφωνίας κοινού κωδικού. Οι δύο εταιρίες ενέτειναν την συνεργασία τους, δίνοντας στους πελάτες της KLM πρόσβαση σε Σιγκαπούρη, Τζακάρτα, Μεντάν, Denpasar και Darwin, μέσω της Κουάλα Λουμπούρ σε πτήσεις της Malaysia Airlines. Η εταιρεία ήδη προσέφερε πτήσεις κοινού κωδικού της Malaysia Airlines μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και διαφόρων προορισμών σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και τα νησιά της Μαλαισίας. Με τις νέες αυτές πτήσεις, οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε συνολικά 15 προορισμούς μέσω Κουάλα Λουμπούρ.   

Συστήνοντας την Astana και το Salt Lake City
Το νέο δρομολόγιο Άμστερνταμ-Αλμάτι-Αστάνα ξεκίνησε την Τρίτη 3 Μαΐου. Τέσσερις εβδομαδιαίες κυκλικές πτήσεις θα εκτελούνται προς Αλμάτι και Αστάνα (κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή). Δύο από αυτές θα πραγματοποιούνται από το Άμστερνταμ μέσω Αστάνα προς Αλμάτι και επιστροφή στο Άμστερνταμ (Τρίτη και Παρασκευή), και δύο ακόμη θα αναχωρούν από το Άμστερνταμ μέσω Αλμάτι και προορισμό την Αστάνα. Επιστροφή στο Άμστερνταμ Τετάρτη και Κυριακή.

Από τις 5 Μαΐου 2016 η KLM πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα πτήση προς Salt Lake City, με αναχώρηση κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Από τις 4 Ιουλίου η συχνότητα των πτήσεων αυξήθηκε, προσφέροντας τρεις πτήσεις την εβδομάδα, με μια επιπλέον πτήση που αναχωρεί κάθε Δευτέρα. Οι νέες πτήσεις της KLM έρχονται να συμπληρώνουν τις υφιστάμενες πτήσεις μεταξύ Salt Lake City και Άμστερνταμ που πραγματοποιούνται από την Delta Air Lines, η οποία έχει διατλαντική κοινοπραξία με τον όμιλο Air France-KLM. Το Salt Lake City είναι ένας από τους πέντε κόμβους της Delta. Χάρη στη συμφωνία κοινού κωδικού με τη Delta, η KLM προσφέρει στους επιβάτες της πτήσεις σε περισσότερους από 50 προορισμούς στη Β. Αμερική μέσω του Salt Lake City.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024