Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρωτιά της Ελλάδας σε λίστα με τα 10 χειρότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμιο για το 2016
Αεροδρόμια

Πρωτιά της Ελλάδας σε λίστα με τα 10 χειρότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμιο για το 2016

Σε έρευνά του, το sleepinginairports.net κατέληξε στα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, με την πρωτιά, δυστυχώς, να πηγαίνει στην Ελλάδα (4 στα 10 χειρότερα είναι ελληνικά: Σαντορίνης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου).

Τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι εκείνα που αποτυγχάνουν να προσφέρουν στους ταξιδιώτες τις βασικές ανέσεις – όπως καρέκλες, καθαρά μπάνια και κλιματισμού σε κατάλληλες συνθήκες. Όπως και πέρυσι, ο κατάλογος είναι, δυστυχώς, γεμάτος με ελληνικά αεροδρόμια. Στη λίστα αυτή υπάρχουν επίσης αεροδρόμια, που αδυνατούν να παρέχουν στους ταξιδιώτες εστιατόρια με λογικές τιμές ή μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Σε έρευνά του, το sleepinginairports.net κατέληξε στα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, με την πρωτιά, δυστυχώς, να πηγαίνει στην Ελλάδα (4 στα 10 χειρότερα είναι ελληνικά).

Ακολουθούν τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη, με βάση τη συνολική εμπειρία που προσφέρουν, όπως καθορίζεται από τους ψηφοφόρους της έρευνας “2016 Airport Survey” του sleepinginairports.net.

1. Διεθνές Αεροδρόμιο Θήρας, Σαντορίνη (JTR)
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο της Σαντορίνης είναι το πρώτο από τα πολλά ελληνικά που βρίσκονται στην κορυφή των χειρότερων αεροδρομίων στον ευρωπαϊκό κατάλογο. Οι ταξιδιώτες λένε ότι το μεγάλο πρόβλημα με το JTR είναι οι ουρές και ο συνωστισμός. “Όταν φτάνει κανείς στο αεροδρόμιο, ‘κολλάει’ περιμένοντας σε μεγάλες ουρές κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, απλώς και μόνο για να αποκτήσει πρόσβαση στον τερματικό σταθμό και το εκδοτήριο εισιτηρίων. Αφού φτάσετε μέχρι το check-in και τον έλεγχο ασφαλείας, είστε στη συνέχεια αναγκασμένοι να περιμένετε σε μικρά δωμάτια χωρίς κλιματισμό. Με μεγάλο αριθμό επιβατών να περιμένουν, οι χώροι αναμονής του αερολιμένα είναι συχνά πολύ ζεστοί, γεμάτοι και βρώμικοι. Οι τουαλέτες έχουν πρόβλημα με την καθαριότητα και οι ανακοινώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν κατανοητές. Αν πρόκειται να παραμείνετε αρκετό χρόνο στο αεροδρόμιο, είναι καλό να φέρετε μαζί σας φαγητό και να μείνετε την εξωτερική βεράντα. Διαφορετικά, ο χρόνος σας θα είναι αρκετά ανυπόφορος”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Κατ’αρχάς, θα πρέπει να περιμένετε σε μια από τρεις ουρές μέσα στη ζέστη. Δεν υπάρχει κανείς να σας πει σε ποια ουρά πρέπει να πάτε και έτσι απλά πρέπει να περιμένετε για καμιά ώρα, ελπίζοντας ότι είστε στη σωστή”.
Υπηρεσίες / Παροχές αεροδρομίου

  • Καμία

2. Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων, Κρήτη (CHQ)
Πέρυσι, τα Χανιά δεν ήταν μέσα στα χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα. Φέτος όμως, οι ψηφοφόροι αποφάσισαν διαφορετικά. “Οι μεγάλες ουρές και η χαοτική διαδικασία ασφαλείας απογοητεύουν τους ταξιδιώτες αμέσως μετά την άφιξή τους. Με έναν μόνο αυτόματο πωλητή φαγητού, με μέτριας μάλιστα ποιότητας σάντουιτς σε διογκωμένες τιμές, οι ταξιδιώτες είναι απίθανο να αισθανθούν πρόθυμοι να αγοράσουν. Οι καρέκλες είναι πάρα πολύ περιορισμένες σε αριθμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει πιθανώς να μείνουν όρθιοι, γέρνοντας στον τοίχο, ή να καθίσουν στο πάτωμα. Η έλλειψη κλιματισμού κάνει τα πράγματα χειρότερα για όσους θα περάσουν αρκετό χρόνο εκεί, δεδομένου ότι οι τοπικές θερμοκρασίες είναι συχνά πολύ πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Έπρεπε να σταθούμε στην ουρά για μία ώρα για να πάρουμε τις κάρτες επιβίβασής μας, άλλα 20 λεπτά για να αφήσουμε τις αποσκευές μας και τελικά 15 λεπτά για τον έλεγχο της ασφάλειας”.
Υπηρεσίες / Παροχές αεροδρομίου

  • Καμία

3. Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, Κρήτη (HER)
Το τρίτο χειρότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, για άλλη μια φορά, βρίσκεται στην Ελλάδα. “Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη εξασφαλίζει αυτήν τη θέση, χάρη στις μεγάλες ουρές αναμονής, τις πύλες αναχώρησης ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο και την έλλειψη κλιματισμού. Οι ψηφοφόροι της έρευνας επιπλέον ήταν έξαλλοι με τις υπέρογκες τιμές των τροφίμων σε ένα από τα δύο εστιατόρια και τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες. Δυστυχώς, το προσωπικό κάνει λίγα για να διευκολύνει την κατάσταση. Οι ταξιδιώτες παραπονιούνται για κακή εξυπηρέτηση, καθώς και για τις άβολες καρέκλες. Συνολικά, ένας θλιβερός τρόπος για να τελειώσεις μια επίσκεψη σε ένα κατά τα άλλα τόσο όμορφο νησί”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Συμβουλή: Γκρεμίστε το και χτίστε ένα νέο αεροδρόμιο κάπου αλλού. Δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης”.
Υπηρεσίες / Παροχές αεροδρομίου

  • Lounge (επί πληρωμή)
  • Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Αποθήκευση αποσκευών (επί πληρωμή)

4. Διεθνές Αεροδρόμιο Luton, Λοδίνο (LTN)
Η ζωή στο αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου έγινε ουσιαστικά χειρότερη φέτος, ως αποτέλεσμα μιας σειράς ανακαινίσεων. Οι εργασίες αυτές συρρίκνωσαν το ήδη μικρό αεροδρόμιο. “Οι περισσότεροι επιβάτες πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους μαζί με πλήθος κόσμου και αρκετές φορές δεν βρήκαν καν θέση στην αίθουσα αναχωρήσεων. Αν και η δήλωση ενός ερωτηθέντα ότι το Luton μοιάζει με τον ‘απόηχο ανθρωπιστικής καταστροφής’ μπορεί να είναι λίγο σκληρή, η καθαριότητα στις τουαλέτες και τα πατώματα δεν είναι στα θετικά του αεροδρομίου. Το χειρότερο απ’όλα όμως είναι το γεγονός ότι υπάρχει χρέωση σχεδόν για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς (μικρής απόστασης) κοντά στον τερματικό σταθμό, του ζυγίσματος της βαλίτσας και των πλαστικών σακουλών για μεταφορά υγρών. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι, όταν οι ανακαινίσεις τελειώσουν, το LTN θα είναι ένα πολύ πιο ευχάριστο μέρος για τους ταξιδιώτες”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Όπως φεύγετε από το αεροδρόμιο, σκεφθείτε την ειρωνεία του πράγματος, ότι ο χρόνος που περάσατε από τη στιγμή που κατεβήκατε από το αεροπλάνο και βρεθήκατε έξω από το αεροδρόμιο, ήταν περισσότερος από την πτήση σας”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Lounge (επί πληρωμή)
  • Δωρεάν WiFi (4 ώρες)
  • 24ωρες επιλογές εστίασης (επί πλήρωμή)
  • Αποθήκευση αποσκευών (επί πλήρωμή)

5. Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου (RHO)
Το αεροδρόμιο της Ρόδου έχει βελτιωθεί ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι – αν και κανείς δεν μπορεί να πει βμε βεβαιότητα αν αυτό οφείλεται στη βελτίωση των συνθηκών εκεί ή στην επιδείνωση των συνθηκών σε άλλα αεροδρόμια. “Εν πάσει περιπτώσει, οι καταγγελίες εδώ είναι παρόμοιες με εκείνες που υπήρξαν και για την Κρήτη και τη Σαντορίνη: μεγάλες ουρές, βρώμικα / σπασμένα μπάνια, έλλειψη κλιματισμού και τεράστια πλήθη. Οι χαοτικοί χώροι στάθμευσης και οι διαρροές στη στέγη είναι παράγοντες που οδήγησαν έναν συμμετέχοντα στην έρευνα να παρομοιάσει την εμπειρία τους εκεί σαν σκηνή εκκένωση έκτακτης ανάγκης, ενώ άλλοι αμφιβάλλουν αν θα επιστρέψουν ξανά εκεί“.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Αυτό δεν είναι ένα αεροδρόμιο, είναι σκηνή από εκκένωση έκτακτης ανάγκης από την ταινία “World War Z”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Pay-per-use Lounges (επί πληρωμή)

6. Beauvais-Tille International Airport, Γαλλία (BVA)
Πέρυσι, το Αεροδρόμιο του Μποβέ (Beauvais-Tille) στο Παρίσι ονομάστηκε το χειρότερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Αν και δεν έχει βελτιωθεί κατά πολύ φέτος, δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα προηγούμενα πέντε αεροδρόμια. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το BVA είναι υλικοτεχνικό: ο τερματικός σταθμός βρίσκεται πάνω από μια ώρα μακριά από το κέντρο του Παρισιού και, παρόλο που απευθύνεται σε ταξιδιώτες που ταξιδεύουν οικονομικά, όσοι έχουν πτήσεις νωρίς το πρωί δεν μπορούν να φτάσουν από το προηγούμενο βράδυ και να κοιμηθούν στον τερματικό σταθμό τη νύχτα. Το BVA κλείνει το βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς είτε να ψάξει για ξενοδοχείο, ή να φύγει από την πόλη του Παρισιού σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη ώρα. Υπάρχουν όμως κάποια καλά νέα: Πρόσφατα, προστέθηκε στα εστιατόρια του αεροδρομίου ένα Starbucks που βελτίωσε τις επιλογές για φαγητό. Προστέθηκαν ακόμη μερικά μη μεταλλικά (χωρίς θέση για τα μπράτσα) καθίσματα, αντικαθιστώντας τις άβολες μεταλλικές θέσεις που υπήρχαν σε όλο τον τερματικό σταθμό. Ωστόσο, αν και οι τουαλέτες αναφέρθηκε ότι παραμείνουν βρώμικες και οι ουρές να είναι σταθερά μεγάλες, οι μικρές αυτές αλλαγές δείχνουν ότι η ζωή στο αεροδρόμιο αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι και χειρότερη”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Νομίζω ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο δωμάτιο ή χώρος, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να παραμείνουν τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά τις κρύες περιόδους του έτους”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • WiFi (επί πληρωμή)

7. Berlin Tegel International Airport, Γερμανία (TXL)
Το Berlin Tegel Airport είναι αυτήν τη στιγμή ο βασικότερος κόσμος διεθνώς πτήσεων γαι τη γερμανική πρωτεύουσα. Νέα είσοδος στη λίστα με τα 10 χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από τα άβολα καθίσματα, τα πλήθη του κόσμου και τον ακανόνιστο κλιματισμό. “Απαρχαιωμένο, αποδιοργανωμένο και με έλλειψη προσιτών επιλογών για φαγητό, το TXL δεν ταιριάζει με την πόλη ή τη χώρα στην οποία βρίσκεται. Οι ταξιδιώτες μπορούν να χαίρονται ότι το 2017, το πολυαναμενόμενο αεροδρόμιο Berlin Bradenburg θα αντικαταστήσει το Tegel και το Berlin Schonefeld ως ο νέος διεθνής κόμβος της πόλης”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί το Tegel είναι να το εκθεμελιώσουν. Το Terminal A μπορεί να ήταν εντάξει για τη δεκαετία του ’70’. Το Terminal C θα ήταν αποδελτό αν βρισκόταν σε κάποια μικρότερη πόλη τριτοκοσμικής χώρας. Το Terminal D ‘έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ'”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Pay-per-use Lounges (επί πληρωμή)
  • Δωρεάν WiFi (60 λεπτά)
  • κουκέτες ύπνπυ
  • Αποθήκευση αποσκευών (επί πληρωμή)
  • Ντουσιέρες (επί πληρωμή)

8. Berlin Schoenefeld International Airport, Γερμανία (SFX)
Το Berlin Schoenefeld Airport είναι άλλο ένα από αυτά τα γερασμένα, χωρίς θέσεις για τους ταξιδιώτες, αεροδρόμια. “Είναι θλιβερά ‘λίγο’ σε παροχές – με λίγα μόνο σημεία φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών, περιορισμένες επιλογές εστίασης και ιδιαίτερα ακανόνιστο κλιματισμό. Εκτός αυτών, αυτό που κάνει κουρέλια τα νεύρα των ταξιδιωτών είναι η κατάσταση στις πύλες. Οι χώροι αναμονής μπροστά από τις πύλες είναι πολύ μικροί, και συχνά οι ουρές για επιβίβαση “πλημμυρίζουν” και άλλους χώρους. τα καθίσματα είναι ανεπαρκή, με συνέπεια οι επιβάτες να κάθονται και στο πάτωμα. Σε γενικές γραμμές, οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να περιμένουν για αυτόν τον τερματικό σταθμό να συγχωνευθεί με το νέο διεθνές αεροδρόμιο Berlin Bradenburg κάποια στιγμή μέσα το 2017″.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Η ασφάλεια είναι χάλια. Το κτίριο είναια πό άλλη εποχή και χρειάζεται επειγόντος εκσυγχρονισμό”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Pay-per-use Lounges (επί πληρωμή)
  • Δωρεάν WiFi (60 λεπτά)
  • 24ωρες επιλογές εστίασης (επί πληρωμή)

9. London Stansted International Airport, Λονδίνο (STN)
Το London Stansted λέγεται ότι θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο αναθεώρησης, παρά κάποιες πρόσφατες ανακαινίσεις. Τα προβλήματα εδώ ξεκινούν με το θεμελιώδη σχεδιασμό του αεροδρομίου. Οι μακριές ουρές για τον έλεγχο ενοχλούν αρχικά τους ταξιδιώτες, αλλά αυτό που τους εξαγριώνε είναι τα στενά περάσματα μέσα από τα καταστήματα.“Μικροσκοπικοί διάδρομοι, γεμάτοι καταστήματα και ανθρώπους κάνουν τη διαδρομή μεχρι τις πύλες επιβίβασης να μοιάζει κατόρθωμα’, λέει μια συμμετέχουσα στην ψηφοφορία. Όταν τελικά οι ταξιδιώτες φτάνουν στην πύλη τους, αντιμετωπίζουν τη θλιβερή αρνητική αναλογία επιβάτη/καθίσματος στην αίθουσα αναχωρήσεων. Ένας ταξιδιώτης ανέφερε ότι ο υπερβολικός αριθμός των καταστημάτων θεωρεί ότι υπάρχει για να αποσπά την προσοχή των επιβατών από τα ελάχιστα καθίσματα και τον φτωχό σχεδιασμό – προσπάθεια που ήταν μια απόλυτη αποτυχία”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Ήταν κάποτε τόσο καλό… Οι σχεδιαστές πρέπει να επιστρέψουν την αμοιβή τους. Πλέον είναι η χειρότερη δυνατή εμπειρία αεροδρομίου”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Pay-per-use Lounges (επί πληρωμή)
  • Δωρεάν WiFi (60 λεπτά)
  • Αποθήκευση αποσκευών (επί πληρωμή)

10. Rome Ciampino International Airport, Ιταλία (CIA)
Το αεροδρόμιο Ciampino της Ρώνης είναι το δευτερεύον αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Ρώμη και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό στις αεροπορικές εταιρείες low-cost. “Τα καθίσματα στο CIA είναι περιορισμένα, αλλά και εκείνα που υπάρχουν είναι άβολα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δεδομένη στιγμή, είναι πιθανό να δει κανείς περισσότερους επιβάτες να στέκονται ή να κάθονται στο πάτωμα από όσους κάθονται. Οι επιλογές εστιασης είναι αρκετά περιορισμένες με τους περισσότερους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία να συνιστούν τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Επίσης, δεν υπάρχουν αρκετά σημεία φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Αν και το απεριόριστο δωρεάν Wi-Fi θα πρέπει να ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του αεροδρομίου, αναφέρεται συχνά ως εκτός λειτουργίας. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να σημειώσουν ότι από τον Ιούνιο του 2016 δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να κοιμηθεί κανείς κατά τη διάρκεια της νύχτας στο αεροδρόμιο, ειδικά για εκείνους που περιμένουν πτήσεις νωρίς το πρωί. Ο τερματικός σταθμός κλείνει από τα μεσάνυχτα έως τις 04:30 π.μ.”.

Σχόλιο συμμετέχοντος στην ψηφοφορία του sleepinginairports.net: “Δε θα ήταν κακό να υπάρχουν περισσότερα καθίσματα από όσες οι πύλες αναχώρησης. Υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι όρθιοι, παρά καθιστοί”.
Υπηρεσίες / Εξοπλισμός αεροδρομίου

  • Δωρεάν WiFi

Στη φωτογραφία, το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024