Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗμερίδα με θέμα το σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου στα Χανιά
Ακτοπλοΐα

Ημερίδα με θέμα το σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου στα Χανιά

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους και παρεμβάσεις, εκτός από τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά, ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, των επιμελητηρίων και της επιστημονικής κοινότητας.

Η ΑΝΕΚ Lines φιλοξένησε ημερίδα με θέμα “Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού δικτύου”, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών και τον Δήμο Χανίων.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο σήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας απεύθυνε χαιρετισμό, ακολούθησε η ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος παρέμεινε καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας, με το σύνολο της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τις δικές του προτάσεις στον σύντομο χαιρετισμό του κατέθεσε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην “1η Θεματική Ενότητα για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο”, με συντονιστή τον κ. Γιάννη Θεοτοκά, γενικό γραμματέα ΥΝΑΝΠ, ο πλοίαρχος ΛΣ κ. Ιωάννης Τζαμουράνης, διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΝΑΝΠ, τοποθετήθηκε πάνω στις “Αρχές Σχεδιασμού Ακτοπλοϊκού Δικτύου”.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) εστίασε στη συνεργασία κομβικών γραμμών και ακτινικών συνδέσεων με ανταποκρίσεις “Hub and Spoke”.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) κ. Μιχάλης Σακκέλης μίλησε με θέμα “Ακτοπλοΐα 2016: Απολογισμός και προτάσεις”.

Τέλος, για τις προγραμματικές συμβάσεις στην παροχή ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, μίλησε ο κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης ΥΝΑΝΠ.  

Αμέσως μετά στη συζήτηση που ακολούθησε και είχε ως θέμα “Συνιστώσες ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών”, με συντονιστή τον κ. Βασίλειο Μάμμη, αρχιπλοίαρχο ΛΣ, Δ/ντη ΥΝΑΝΠ, υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αλλά και προτάσεις από τους κ. Κων/νο Μανωλικάκη, πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Ελευθέριο Σαριδάκη, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν., κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, κ. Αντώνιο Γελασάκη , εκπρόσωπο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων και από τον κ. Σπυρίδωνα Πρωτοπαπαδάκη, αντιπρόεδρο ΑΝΕΚ Lines, οικονομολόγο και μέλος Σ.Α.Σ.

Την 2η και τελευταία θεματική Ενότητα με τίτλο “Ακτοπλοϊκό Δίκτυο και Υποδομές” συντόνισε ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Για τα λιμάνια και τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες μίλησε ο κ. Απόλλων Φιλιππής, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου. “Στην Ακτοπλοΐα και τις λιμενικές υποδομές” αναφέρθηκε κ. Αντώνης Μαρινάκκης, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ). Για τις ελλείψεις στο ακτοπλοϊκό δίκτυο και εξυπηρέτηση αναγκών των Νησιωτικών κοινωνιών αναφέρθηκε ο κ. Θεόδωρος Σταθάκης, δήμαρχος Κισσάμου. Για το Σχεδιασμό Συστήματος Νησιωτικών μεταφορών: Από την εμπειρία στην τεκμηρίωση αναφέρθηκε η κα Μαρία Λεκάκου, αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τέλος, στο “Ακτοπλοϊκό  Δίκτυο: Προσαρμογές στις λειτουργικές απαιτήσεις” εστίασε η κα Σπυριδούλα Ματσιμάνη, σύμβουλος γενικού γραμματέα ΥΝΑΝΠ.

Οι εισηγήσεις εστιάστηκαν στις δύο θεματικές ενότητες και αφορούσαν σε ζητήματα σχετικά με τις γενικές αρχές και τις υποδομές του ακτοπλοϊκού δικτύου στην Ελλάδα.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους και παρεμβάσεις, εκτός από τον υπουργό και τον κ. Θεοτοκά, ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, των επιμελητηρίων (αντιπροσωπευτικών όλης της Ελλάδας, από τον Έβρο και τη Θάσο, την Μακεδονία, την Κάρπαθο και την Ρόδο, ως την Πάτρα και το Ηράκλειο) και της επιστημονικής κοινότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά το διάλογο για το πλαίσιο που θα διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη χώρα μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024